menu

Povídky o Lásce - Michal Viewegh (2009)

mijn stem
geen stemmen

Tsjechisch
Verhalenbundel
Romantiek / Sociaal

147 pagina's
Eerste druk: Druhé Město, Brno (Tsjechië)

De verzamelbundel ‘Verhalen van Liefde’ van Michal Viewegh bestaat uit zestien verhalen. Daarin worden diverse varianten van relaties en emoties beschreven: liefdevol, echtelijk, fysiek, of spiritueel. De hoofdpersonen zijn tussen de veertien en zeventig jaar oud. Het gaat om jonge en oudere geliefden, echtgenoten en ex-echtgenoten, oude vrijgezellen en weduwen, uitgesproken liefde of verborgen liefde. In ‘Definice Lásky’ (‘Een Definitie van Liefde’) wordt Vilma voor de vraag gesteld wat liefde is, als haar echtgenoot en succesvolle zakenman Zdenek ook tijdens hun huwelijksreis het werk niet achter zich kan laten. In ‘Záhada’ (‘Een Mysterie’) wordt Jakub geconfronteerd met de raadselen van de liefde. Hij koopt een diamanten ring voor zijn vriendin Eva, met wie hij al twee jaar samen is, maar dat loopt anders af dan bedoeld. In ‘Kostka Osudu’ (‘Dobbelstenen van het Lot’) besluit een vrouw de dobbelstenen te laten beslissen met wie ze zal uitgaan. Dat wordt een hockeyspeler, die echter een onverwachte en onhandige blunder maakt en haar daardoor een probleem bezorgt.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
In 2013 verscheen bij de Amsterdamse uitgever Voetnoot als nummer 22 in de serie 'Moldaviet' de bundel 'Verhalen over de Liefde' van 77 pagina's.
Daarin zijn twee van de zestien verhalen uit Povídky o Lásce' opgenomen; de vertalingen van 'Definice Lásky' en van 'Záhada'.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:14 uur

geplaatst: vandaag om 15:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.