menu

Leve de Boekhandel! Lockdownverhalen over het Theater van de Literatuur - René Appel, Adriaan van Dis, Rob van Essen, Martien Frijns, Arnon Grunberg, Maarten 't Hart, Theodor Holman, Mensje van Keulen, Bertram Koeleman, Kees van Kooten, Jeroen van Merwijk, Nelleke Noordervliet, Jente Posthuma, Jaap Scholten, Jan Siebelink, A.L. Snijders, Lize Spit, Rosita Steenbeek, P.F. Thomése, Thomas Verbogt, Lammert Voos, Pieter Waterdrinker en Tommy Wieringa (2021)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Kunst en Cultuur

256 pagina's
Eerste druk: Sunny Home, Enschede (Nederland)

Half december 2020 kwam de boekenwereld tot stilstand als gevolg van de lockdown. In een cruciale periode voor de boekhandel waren klanten opeens niet meer welkom. Het was voor lezers lange tijd niet meer mogelijk om de rijk gesorteerde boekhandels te bezoeken. Ook auteurs lieten van zich horen. Ontmoetingen met lezers bleven uit en nieuw werk dreigde onopgemerkt te blijven. De boekhandel is tenslotte het theater waarin lezer, schrijver en boekverkoper elkaar ontmoeten en hun verhalen met elkaar delen. Spontaan stroopten 23 auteurs de mouwen op en schreven hun lockdownverhaal ter gelegenheid van de geleidelijke heropening van de boekhandels in Nederland. ‘Leve de boekhandel!’ is niet alleen een uniek tijdsdocument, maar onderstreept vooral het belang van de boekhandel in onze samenleving.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:23 uur

geplaatst: vandaag om 10:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.