menu

The Glass Queen - Gena Showalter (2020)

Alternatieve titel: Breekbaar als Glas

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Engels
Jeugdboek
Fantasy

552 pagina's
Eerste druk: Inkyard, Toronto (Canada)

Prinses Ashleigh Charmaine, beter bekend als de Glasprinses, is geboren met een zwak hart waardoor ze kwetsbaar is, zo breekbaar als glas. In tegenstelling tot haar twee zussen heeft ze ook geen magische krachten, en ze leeft met het idee dat elke dag haar laatste kan zijn. Tot een orakel aankondigt dat het Ashleighs lot is om Assepoester te zijn, met een knappe prins te trouwen en het koninkrijk van Sevon te redden van hun wrede overheersers. Ashleigh heeft zo haar twijfels over de profetie. Iedereen kijkt op haar neer, tot en met de dieren aan toe! En de prins die ze geacht wordt te betoveren, minacht haar nog het meest. Zal Ashleigh ooit koningin worden zoals haar is voorspeld? Of verliest ze alles wat haar lief is?

zoeken in:
4,5
Gena Showalter is een schrijfster die al vele jaren meegaat. Ze schreef vele boeken binnen verschillende genres. Zo is ze gekend bij de Dark Romance-liefhebbers. Maar ook bij de Fantasy- en Young Adult-lezers. Eerder schreef ze Koud als Sneeuw waarmee ze een hervertelling heeft geschreven van het sprookje Sneeuwwitje. In het boek Breekbaar als glas is het sprookje van Assepoester aan de beurt.

Gosh, i love retellings! Zeker als ze zo goed geschreven en “herverteld” worden als bij dit boek. Ik hou ervan als het verhaal een hele andere wending krijgt, een heel nieuw concept maar waarbij de basis van het oorspronkelijke sprookje toch nog te herkennen is.

Prinses Ashleigh is beter gekend als de Glasprinses. Deze naam is haar toegewezen omwille van haar zwakke hart dat zo breekbaar is als glas. Ze is erg kwetsbaar en daarnaast heeft ze ook geen magische krachten zoals haar twee zussen. Een orakel kondigt aan dat het Ashleighs lot is om Assepoester te zijn waardoor zij eigenlijk de knappe prins zou trouwen en het koninkrijk Sevon zou redden. Dit klinkt natuurlijk heel onwaarschijnlijk gezien Ashleighs beperking. Daarnaast lijkt iedereen op haar neer te kijken, eveneens de prins..

De wereld van Enchantia, gekend van haar eerder boek, voelt meteen zalig aan. De wereld is goed opgebouwd en wordt goed omschreven waardoor je jouw fantasie de vrije loop kan laten. De magische en sprookjesachtige sfeer is voelbaar doorheen het hele verhaal; rijmpjes, opvallende personages en verrassende twists!

De schrijfstijl is erg vlot. Je wordt meteen opgezogen door het verhaal en zweeft dan in een mystieke wereld. De personages zijn uitgebreid gevormd waardoor je als lezer voeling met hun krijgt. Daarnaast is het verhaal zeker niet voorspelbaar; spannende gebeurtenissen en onverwachte wendingen zijn het grote pluspunt van dit boek! Hier bovenop krijg je nog een spetterend einde! Wat wil je als lezer nog meer?!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:45 uur

geplaatst: vandaag om 16:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.