menu

Der Magische Pakt - Tanja Voosen (2020)

Alternatieve titels: Het Magische Verbond | Die Zuckermeister #1 | De Zoete Tovenaars #1

mijn stem
1,50 (1)
1 stem

Duits
Jeugdboek
Fantasy

272 pagina's
Eerste druk: Arena, Würzburg (Duitsland)

In het stadje Belony gelooft iedereen in magie en wonderen. Behalve Eline, die vindt het maar onzin. Dan krijgt haar buurmeisje Charlie een chocoladereep die een wel heel raar effect op haar heeft. Eline is ervan overtuigd: er heerst een vloek over Charlie. De verlegen Robin komt de meiden redden. Hij maakt deel uit van de familie van De Zoete Tovenaars, mensen die het talent hebben om magisch snoep te maken waarmee ze anderen helpen. Volgens Robin kunnen alleen De Zoete Tovenaars de vloek verbreken. Met een koffer vol zoetigheden begint het drietal aan een gevaarlijke zoektocht. Want niet iedereen gebruikt het magische snoep alleen voor goede dingen…

zoeken in:
avatar van H€yoka
1,5
Gelezen omwille van de opdracht in de lerarenopleiding. Dit boek werd door uitgeverij Van In opgenomen in de serie 'Boektoppers'. Het hoort er volgens mij helemaal niet in thuis.

Zeer eenvoudig verhaaltje waarin alles, maar dan ook werkelijk alles opgelost wordt met magische snoepjes. De auteur schrijft duidelijk naar haar plot toe en laat de personages dingen afleiden die helemaal niet logisch, maar veronderstellingen op goed geluk zijn.

Daar zou ik haar nog laten mee wegkomen, maar elke zoveel pagina's komt er wel een verwijzing naar 'de kracht van vriendschap' en laat ze een jong meisje woorden in de mond nemen als 'hopelijk is onze vriendschap sterk genoeg'. Zo praat toch niemand?

Ach ja, een kinderboek zullen velen zeggen, wees toch zo streng niet. Ik liet mijn 12-jarige zoon enkele stukjes lezen en ook hij draaide met de ogen. Een meisjesboek waar niets op het spel staat, noemde hij het. Ik kon het niet meer met hem eens zijn.

1.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 23:39 uur

geplaatst: vandaag om 23:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.