menu

Beschermvrouwe van de Verschoppelingen - Delphine Lecompte (2021)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Autobiografisch / Sociaal

219 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

In het hoofd van Delphine Lecompte is het nooit stil. Nietsontziend en gespeend van alle gêne, becommentarieert ze de wereld om haar heen en dist ze verhalen op over haar bewogen leven. In korte prozastukken schrijft ze over haar familie en vrienden, haar jeugd, haar helden, liefdes en affaires. Zelfs over haar alcoholverslaving en verblijf in een psychiatrische instelling is ze openhartig. Bevolkt door bonte figuren als een besmette koeienslachter, de bedeesde zeepzieder en de voormalige vrachtwagenchaufeur is ‘Beschermvrouwe van de Verschoppelingen’ vintage Lecompte. Maar wie door het absurdisme heen kijkt, ziet dat Lecompte haar ziel blootlegt en nooit persoonlijker was dan hier.

zoeken in:
avatar van Sol1
4,0
Sol1 (moderator)
Recensie door Sjeng Scheijen in De Volkskrant van 9 april 2021:
Beschermvrouwe van de Verschoppelingen
In de levenslustige verhalen van Delphine Lecompte is iedereen eigenaardig, maar niets en niemand typisch ★★★★★
De Vlaamse Delphine Lecompte beschrijft de grote en kleine catastrofes in haar leven in verhalen vol eigenzinnige figuren. Nooit probeert ze haar leed te verzilveren, behalve door het schrijven van schitterende zinnen.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:32 uur

geplaatst: vandaag om 16:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.