menu

A Deepness in the Sky - Vernor Vinge (1999)

Alternatieve titel: De Krochten van het Heelal

mijn stem
4,40 (5)
5 stemmen

Engels
Sciencefiction

608 pagina's
Eerste druk: Tor, New York (Verenigde Staten)

De inwoners van een recentelijk ontdekte planeet zijn spinachtigen die gedurende 215 van 250 jaar in een complete winterslaap terecht komen, gedurende deze periode is de planeet bevroren. De inwoners hebben desondanks een ontwikkelingsgraad bereikt die te vergelijken is met de Aarde in de 20ste eeuw. De Cheng Ho ruimtehandelaars ontdekken deze planeet en willen er een winstgevende handel mee opstarten. Dat plan wordt echter gedwarsboomd door een bende ruimtereizigers die andere plannen hebben met de spinachtigen. Ze hebben een plan opgevat om de Cheng Ho te vernietigen en de spinachtigen tot slavernij te dwingen.

zoeken in:
avatar van dennisversteeg
4,5
Briljant sci-fi boek met complotten, drama, oorlog en een zeer goed uitgewerkt buitenaards ras.

5,0
Simpelweg geniaal! Ik ben een scifi fanaat en dacht dat ik het beste dat er te vinden was wel zo ongeveer gelezen had, maar dit boek overtreft alles. Blijkbaar is het een soort prequel op a fire upon the deep (dit laaste is eerst geschreven, maar ja, ik zal dat dus als tweede lezen).

Gast
geplaatst: vandaag om 09:09 uur

geplaatst: vandaag om 09:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.