menu

De Almacht van de Boktor - Toon Tellegen (2007)

mijn stem
4,25 (4)
4 stemmen

Nederlands
Jeugdboek / Verhalenbundel
Natuur

80 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

De boktor kon alles maken; vleugels voor wie nooit gevlogen had, vinnen voor wie niet zwemmen kon. Een schepnet om de zon vanachter de wolken tevoorschijn te halen voor iemand die het steeds koud had. Altijd kwam er weer iemand aanhollen die 'Boktor! Boktor!' riep en wilde dat hij iets maakte wat hij nog nooit had gemaakt: houten schubben, tsjilpende stekels, onvoorspelbaarheid. Wel ja, dacht hij dan, zuchtte en ging aan het werk. Hij kon alles maken, maar niet dat niemand meer iets van hem wilde en hem met rust liet. Ik ben vrijwel almachtig dacht hij, maar niet helemaal.

zoeken in:
avatar van Mug
4,5
Mug
Het beste werk van Tellegen dat ik tot nu toe las. Ook zijn meest recente (originele) dierenverhalen-werk. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

De Almacht van de Boktor is een mooi afgerond geheel. De boktor is zoekende naar de ultieme almacht, en de hazelmuis gaat op zoek naar zijn verjaardag (sowieso het meest voorkomende woord uit het dierenverhalen-oeuvre van Tellegen, bij wijze van spreken). Afwisselend gaan de twee op zoek, waarna ze in het een-na-laatste hoofdstukje elkaar ontmoeten. Het laatste hoofdstuk is wildweg briljant.

Ik ben nog niet klaar met deze auteur, spelend met woorden, synoniemen, taal en kleine overpeinzingen die groot worden uitgestippeld.

avatar van Freud
4,0
Mug schreef:
Ik ben nog niet klaar met deze auteur, spelend met woorden, synoniemen, taal en kleine overpeinzingen die groot worden uitgestippeld.


Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: probeer 'Dora' eens! Absurder en ook wat waanzinniger en met wat minder kleine filosofie, maar voor mij nog steeds Tellegens meesterwerk .

4,5
Ik was na het lezen van de ontdekking van de honing even bang dat ik Toon Tellegen te hoog waardeerde. Gelukkig bleek dit niet het geval. De Almacht van de Boktor is weer ouderwets goed. Nog niet zo goed als De Genezing van de Krekel maar het scheelt niet zo veel.

4,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 12:38 uur

geplaatst: vandaag om 12:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.