menu

Game Changer - Neal Shusterman (2021)

Alternatieve titel: Gamechanger

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Sciencefiction

400 pagina's
Eerste druk: Quill Tree, New York (Verenigde Staten)

Het enige dat nodig is, is één treffer op het voetbalveld, en plotseling ziet het leven van Ash er niet meer zo uit als hij het zich herinnert. Hoe onmogelijk het ook lijkt, hij is in een andere dimensie geraakt - en blijft stuiteren door werelden die bijna-maar-niet-echt van hem zijn. De veranderingen beginnen klein, maar ze lopen al snel uit de hand als Ash universums binnenglijdt waar hij alles heeft wat hij ooit wilde, universums waar de samenleving vastzit in het verleden... universums waar hij merkt dat hij door heel andere ogen naar het leven kijkt.

zoeken in:
4,0
Na het lezen van Zeis was ik meteen geïntrigeerd door de schrijfstijl van Neal Shusterman. Toen ik zag dat er een nieuw boek van hem zou verschijnen moest ik deze absoluut lezen. Gamechanger is een standalone Young Adult-verhaal. Het is vertaald door Maria Postema.
Ash is een jonge blanke Amerikaanse tiener die op school in het footballteam zit. Tijdens de matchen vangt hij stevige tackles op maar tijdens een specifieke match lijkt hij een slag van de molen gehad te hebben. Na deze tackle is zijn realiteitszin veranderd. Hij merkt dat hij na elke wedstrijd in een ander universum terecht komt. Een universum dat Ash zijn identiteit doet veranderen. Zo ziet hij de wereld door een andere bril wanneer hij geconfronteerd wordt met homofobie, seksisme en racisme.
Dit verhaal haalt heel wat actuele thema’s aan. Hierdoor is dit een goed verhaal voor de jeugd van tegenwoordig. Het maakt thema’s bespreekbaar en schudt wakker. Een boek dat je aan het denken zet en jou inzichten doet bekomen. Hierdoor lijkt dit boek mij ideaal lesmateriaal voor in de klas.
De schrijfstijl is laagdrempelig en duidelijk. Ondanks de complexe thema’s heb ik toch kunnen genieten en ontspannen met dit boek. Het verhaal wordt vertelt vanuit Ash zijn perspectief. Hierdoor zit er ook wel wat jeugdigheid in het verhaal met ook zeker grappige elementen. Ash is recht voor de raap en dat vind ik wel erg leuk aan zijn personage.
Een verrassend einde maakt dit boek over het algemeen een vermakelijk boek. Daarnaast vind ik het toch ook wel knap dat de schrijver deze thema’s aandurft wetende dat er massa’s meningen zullen zijn!

Gast
geplaatst: vandaag om 11:33 uur

geplaatst: vandaag om 11:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.