menu

1776 - David McCullough (2005)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Engels
Historisch

386 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Het verhaal van de volgelingen en medestrijders van George Washington rond het jaar van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring, een tijd waarin de strijd wordt aangegaan met de Britse koning en zijn troepen. De verantwoordelijkheid voor het succes van het Amerikaanse ideaal rustte op de schouders van Washington en de zijnen, die bij falen hun verklaring zouden zien verworden tot weinig meer dan een met woorden beschreven stuk papier.

zoeken in:
avatar van LuukRamaker
3,0
Helemaal geen slecht idee eigenlijk: een boek over een essentieel jaar in de geschiedenis van een natie. Zeker niet als dat jaar een eigen verhaal heeft. Toch is het niet onlogische gevolg dat dit een verhaal betreft dat incompleet aanvoelt. Generaal Washington en de zijnen beleefden in 1776 weliswaar een cruciaal jaar, met een hoop voor- en vooral tegenspoed, en hun wel en wee had zeer zeker mijn interesse, maar bij gebrek aan een uitgebreide inleiding en vervolledigende vervolgvertelling komt de verslaggeving bij vlagen over alsof deze bedoeld is voor insiders. De auteur laat bewust vele betrokkenen aan het woord en rijgt historische citaten aaneen om daarvan een chronologische vertelling te maken. Dit is niet per se iets bijzonders of vernieuwends, maar hierdoor is van een vaste schrijfstijl geen sprake en zijn er in enkele passages te veel verschillende personen aan het woord om van een fijn leesbaar geheel te kunnen spreken. Desondanks doet het boek wat je ervan mag verwachten en bevat het, informatief gezien, een boeiende opsomming van de gebeurtenissen die plaatsvonden in het jaar waarin de Verenigde Staten hun onafhankelijkheid officieel vastlegden.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:31 uur

geplaatst: vandaag om 07:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.