menu

The Girl with the Louding Voice - Abi Daré (2020)

Alternatieve titel: Het Meisje met de Luidende Stem

mijn stem
4,50 (2)
2 stemmen

Engels
Sociaal

371 pagina's
Eerste druk: Dutton, New York (Verenigde Staten)

Adunni, die opgroeit in een arm Nigeriaans plattelandsdorp, weet wat ze wil: onderwijs. Dit is, zo heeft haar moeder haar verteld, de enige manier om een ‘luidende stem’ te krijgen: het vermogen om voor jezelf op te komen. Maar als Adunni’s moeder overlijdt, verkoopt haar vader haar in plaats daarvan als bruid aan een oude taxichauffeur. Ondanks de schijnbaar onoverkomelijke obstakels op haar pad geeft Adunni de hoop op een betere toekomst nooit op.

zoeken in:
5,0
Abi Daré is opgegroeid in Lagos, Nigeria. De laatste 18 jaar woont ze in het Verenigd Koninkrijk met haar gezin. In Het meisje met de luidende stem gebruikt Daré haar roots om een krachtig verhaal neer te zetten. Deze roman is haar debuut.

Adunni is een jong meisje dat in een arm Nigeriaans plattelandsdorp woont. Ze droomt van een mooie toekomst waarbij zij hoopt naar school te kunnen gaan om een ‘luidende’ stem te krijgen. Adunni is een sterke dame die wil dat haar stem gehoord wordt in de wereld. Wanneer Adunni’s moeder overlijdt, verkoopt haar vader haar als bruid aan een taxichauffeur. Toch wil Adunni haar droom niet opgeven. Ze doet er alles aan om haar toekomst een mooie wending te geven terwijl ze haar eigen plek in de wereld zoekt.

Dit is een verhaal dat jou met beide voeten aan de grond zet. Het geeft een inkijk in het leven in Nigeria wanneer je een meisje bent, wanneer je in armoede leeft, … En dit is pittig om te lezen. Mijn moederhart breekt door te lezen wat Adunni allemaal moet doorstaan.

In het nawoord vertellen Arjaan en Thijs van Nimwegen over de moeilijke klus die zij hadden door dit boek te vertalen naar het Nederlands. Chapeau hiervoor! De schrijfster heeft de beperkte woordenschat van het hoofdpersonage willen overbrengen in de schrijfstijl. Hierdoor voelt het verhaal oprecht aan, maar ook erg kunstzinnig. We lezen vanuit de visie van een opgroeiend kind in een harde wereld. Een meisje op zoek naar geluk! De schrijfster kan deze boodschap intens overbrengen. Hierdoor moet ik bekennen dat dit boek mijn hart wel geraakt heeft. De personages zijn diepgaand en beklijvend.

Een ontroerend coming-of-age-verhaal vol prachtige zinnen en unieke indrukken. Een beklijvend verhaal over een krachtige vrouw die vecht voor haar toekomst. Een roman vol vooroordelen, onmacht, onderdrukking en vechtlust!

avatar van Lalage
Winnaar van de prijs voor het beste boek voor jongeren, in de categorie 'vertaald'.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:14 uur

geplaatst: vandaag om 13:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.