menu

Menuet - Louis Paul Boon (1955)

mijn stem
3,14 (21)
21 stemmen

Nederlands
Psychologisch

114 pagina's
Eerste druk: Ontwikkeling, Antwerpen (België)

Drie personen vertellen hetzelfde verhaal, ieder vanuit hun eigen standpunt: de man, het meisje, de vrouw. De man werkt in vrieskelders en verzamelt authentieke krantenberichten over moord, verkrachting en andere ellende, die aan de kop van elke bladzijde het verhaal begeleiden. De gehuwde man vat liefde op voor het jonge meisje dat bij hem en zijn vrouw het huishouden doet. De vrouw krijgt een kind van haar zwager, met wie ze slechts één enkele kortstondige ontmoeting had.

zoeken in:
0,5
Dit boek vind ik werkelijk waar verschrikkelijk. Hoe het geschreven is, ik werd er eerlijk gezegd een beetje naar van. Het idee van drie personages die hetzelfde beleven en in hun eigen woorden vertellen is geweldig, maar de manier waarop het uitgewerkt is, is verschrikkelijk.

3,0
Wat is er dan zo verschrikkelijk aan de manier waarop het is uitgewerkt? Behalve dan dat de inhoud niet bepaald gezellig is...

avatar van thomzi50
3,0
Ik vind het behoorlijk sterk uitgewerkt, al viel het einde me lichtelijk tegen, en vond ik zelfs in de herhaling soms repetitief worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:14 uur

geplaatst: vandaag om 16:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.