menu

Day of the Dragon - Anthony Horowitz (1989)

Alternatieve titel: De Dag van de Draak

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Jeugdboek
Griezel

160 pagina's
Eerste druk: Methuen, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Will Tyler weet dat hij iets bijzonders kan, maar niet hoe dat precies in elkaar zit. Hij is één van de vijf kinderen die de wereld kunnen redden: als ze samenkomen, kunnen ze de duistere krachten van de Ouden vernietigen. Will wordt naar Hongkong gelokt, maar belandt in een valstrik: de Ouden willen hem gebruiken als een pion om de vijf te verslaan.

zoeken in:
avatar van Pageturner
3,5
Dit laatste deel uit de (onvoltooide) Pentagram-reeks was nog niet toegevoegd op BoekMeter, tot mijn verbazing. Nu ja, nu wel dus. Verslonden heb ik ze destijds, eerst Kernenergie voor de Duivel, dan De Nacht van de Schorpioen, dan De Zilveren Citadel en tot slot deze. Zoals alleen hij dat kon, mengde Anthony hier weer ijzige spanning en avontuur met een occult, apocalyptisch thema en zijn onmiskenbare donkere humor. Ik herinner me vooral een bloedstollende achtervolging door Hongkong, waarbij je de stad in al zijn details kon voelen, proeven en ruiken.

Het geheugen is echter een onbetrouwbare raadgever. Toen ik de plotomschrijving las, viel ik uit de lucht: in mijn herinnering was de protagonist in dit boek een meisje! Dat blijkt enkel in de herwerkte versie zo te zijn, Necropolis, en die heb ik nooit gelezen. Jaren nadat hij deze reeks onvoltooid had gelaten, herwerkte Anthony immers deze verhalen tot de Kracht van Vijf-reeks en breide er alsnog een vijfde deel aan. Maar weg was de humor, weg was de frisheid, weg was de ziel. Raven's Gate en Evil Star konden er nog net door, bij Nightrise ben ik afgehaakt. Platgekookt, zo denk ik dat je 't best omschrijft.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:59 uur

geplaatst: vandaag om 13:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.