menu

El País Imaginado - Eduardo Berti (2011)

mijn stem
geen stemmen

Spaans
Sociaal

196 pagina's
Eerste druk: Planeta, Buenos Aires (Argentinië)

Aan het begin van de twintigste eeuw spelen de eerste schermutselingen tussen China en het Japanse rijk zich kort voor de Tweede Wereldoorlog af. In een stad ver van de oorlogsgebeurtenissen is een Chinees gezin getuige van het lijden van de grootmoeder, de emotionele en mentale spil van de familie. Hun kleinkinderen, een veertienjarig meisje en een zeventienjarig jongetje, worden overvallen door twijfels over hun leven dat aan ijzeren tradities is onderworpen. De oude dame sterft en ze houden negenenveertig dagen van strenge rouw. Maar tussen de overleden grootmoeder en de kleindochter bestaat een bijzondere band, die de toekomst van de tiener zal beïnvloeden…Door de aandacht voor voorouderlijke rituelen en bijgeloof, bevat het verhaal van Eduardo Berti elementen van fabel en magisch realisme.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
De Argentijnse schrijver Eduardo Berti won met dit boek twee prijzen in Zuid-Amerika: de 'Premio Emecé' van de gelijknamige uitgeverij in 2011 en de 'Premio Las Américas de Novela' in 2012, uitgereikt op het 'Festival de la Palabra' ('Festival van het Woord') in Puerto Rico; een festival waar in die tijd meer dan tachtig auteurs vanuit de hele wereld bij waren betrokken. Het doel van het festival is om een ​​ruimte te creëren voor intercultureel debat tussen beide zijden van de Atlantische Oceaan en om de Spaanse taal en cultuur te bevorderen.

Het boek is in 2018 vertaald als 'The Imagined Land'.

Eduardo Berti was in 2014 de eerste Argentijnse auteur die werd toegelaten tot Oulipo.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:49 uur

geplaatst: vandaag om 05:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.