menu

Above the Palo Duro - Noel M. Loomis (1959)

Alternatieve titel: De Dood in de Rug

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Historisch / Sociaal

128 pagina's
Eerste druk: Fawcett, Greenwich, Conn. (Verenigde Staten)

Het is de tijd dat blanke guerrillastrijders in het zuiden van de VS, desnoods met geweld, grond in bezit wilden krijgen. John Beecher is de rechtschapen blanke eigenaar van de Walking H Ranch, waar water is voor zijn koeien. Hij heeft ervoor gezorgd dat hij eigendomspapieren van de grond heeft. Dat hebben de Mexicanen die al vele jaren de verderop gelegen grond voor hun schapen gebruiken nooit gedaan, omdat ze er het geld niet voor hebben. De drie Dillon broers willen grond innemen voor hun vee. Maar er zijn nog meer kapers op de kust die dat willen. En als de Mexicanen willen overleven kunnen ze alleen maar wegtrekken naar het Zuiden.

zoeken in:
3,0
Klein westernboekje. De vertaling is een bewerking van het boek geworden en is uitgegeven als TV pocket nr. 106. Geen literatuur met een hoofdletter L dus. In zijn voorwoord vertelt de auteur dat de achtergrond van het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen in deze regio. En dan maakt dat verhaal best indruk, een door geweld afgedwongen verhuizing van onschuldige en vreedzame allochtone bewoners die daar al zo'n 50 jaar wonen.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:57 uur

geplaatst: vandaag om 23:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.