menu

Star Wars: Thrawn - Timothy Zahn (2017)

Alternatieve titel: Star Wars: Thrawn Prequels #1

mijn stem
geen stemmen

Engels
Sciencefiction

427 pagina's
Eerste druk: Del Rey, New York (Verenigde Staten)

In 'Star Wars: Thrawn', beschrijft Timothy Zahn de noodlottige gebeurtenissen die de blauwe, roodogige meester van militaire strategie en dodelijke oorlogvoering naar de hoogste sferen van macht en schande brachten. Nadat Thrawn door keizerlijke soldaten uit ballingschap is gered, trekken zijn dodelijke vindingrijkheid en scherpe tactische vaardigheden snel de aandacht van keizer Palpatine. En net zo snel blijkt Thrawn net zo onmisbaar te zijn voor het rijk als ambitieus; zo toegewijd als zijn meest loyale dienaar, Darth Vader; en een briljante krijger om nooit te onderschatten. Op missies om smokkelaars te verdrijven, spionnen te lokken en piraten te verslaan, zegeviert hij keer op keer - zelfs als zijn verwerpelijke methoden superieuren woedend maken en steeds meer de bewondering van het rijk opwekken. Terwijl de ene promotie de andere volgt in zijn snelle groei naar grotere macht, geeft hij zijn vertrouwde assistent, vaandrig Eli Vanto, een opleiding in de kunsten van strijd en leiderschap, en de geheimen van het claimen van de overwinning. Maar hoewel Thrawn het slagveld domineert, heeft hij nog veel te leren op het gebied van politiek, waar de meedogenloze bestuurder Arihnda Pryce de macht heeft om een krachtige bondgenoot of een brutale vijand te zijn. Al deze lessen zullen op tot het uiterste getest worden wanneer Thrawn admiraal wordt - en alle kennis, instincten en strijdkrachten die hij tot zijn beschikking heeft, moet opnemen tegen een opstand die niet alleen onschuldige levens bedreigt, maar ook de greep van het Rijk op de melkweg - en zijn eigen zorgvuldig opgestelde plannen voor toekomstige suprematie.

zoeken in:
avatar van Snuifdoos
Thrawn is superslick. Een super stylish villain van de hoogste orde. Koel, berekenend, toffe vent een gentleman.

Een ware meester in zijn game.

In het begin bestookt door de empire geeft hij ze in zijn eentje het nakijken hebben ze zoiets van wow deze gast heeft skills en willen ze hem wel hebben. Vervolgens voorgeleid aan de keizer begint zijn verhaal.

avatar van Snuifdoos
Uiteindelijk een van de meest indrukwekkende romans die ik heb gelezen.

De verbeeldingskracht, het oog voor detail, de kennis van zaken.

Werkelijk verbluffend.

Zo heb ik dat ervaren.

Zahn beschouw ik bij deze dan ook als een meester auteur, een betere kan het Star Wars universum zich niet wensen.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:37 uur

geplaatst: vandaag om 09:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.