menu

Light of the Jedi - Charles Soule (2021)

Alternatieve titel: The High Republic #1

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Sciencefiction

400 pagina's
Eerste druk: Del Rey, New York (Verenigde Staten)

Lang voor de Eerste Orde, vóór het Rijk, zelfs voor 'The Phantom Menace'... als de Jedi de weg vrij maken voor de melkweg in de tijd van de Hoge Republiek. Het is een gouden eeuw. Onverschrokken hyperruimte-verkenners breiden het bereik van de Republiek uit tot de verste sterren, werelden floreren onder de welwillende leiding van de senaat en er heerst vrede, afgedwongen door de wijsheid en kracht van de beroemde orde van de gebruikers van de Macht die bekend staat als de Jedi. Nu de Jedi op het toppunt van hun macht zijn, hebben de vrije burgers van de melkweg er vertrouwen in dat ze elke storm kunnen doorstaan. Maar zelfs het helderste licht kan een schaduw werpen, en sommige stormen trotseren elke voorbereiding. Wanneer een schokkende catastrofe in de hyperruimte een schip aan stukken scheurt, bedreigt de zwerm scherven die uit de ramp komt een heel systeem. Zodra de roep om hulp uitgaat, spoeden de Jedi zich ter plaatse. De omvang van de ramp is echter zo groot dat zelfs de Jedi tot het uiterste op de proef worden gesteld. Terwijl de lucht openbreekt en vernietiging regent over de vreedzame alliantie die ze hebben helpen bouwen, moeten de Jedi vertrouwen op de Macht om hen door een periode te helpen waarin één enkele fout miljarden levens kan kosten. Maar terwijl de Jedi dapper vechten tegen de gevolgen van de ramp, groeit er iets echt dodelijks buiten de grenzen van de Republiek. De hyperruimte-ramp is veel sinisterder dan de Jedi ooit konden vermoeden. Een dreiging verbergt zich in de duisternis, ver weg van het licht van de tijd, en herbergt een geheim dat zelfs het hart van een Jedi angst aanjaagt.

zoeken in:
avatar van Snuifdoos
Deze gast heeft het wel down het is wel een geinig boek.

In de geest van Star Wars geschreven.

Wel jammer dat er geen Nederlandse vertaling was laatste Star Wars boeken überhaupt geen vertaling verschenen.

Erg lui.

Loop echt te stroggelen soms om me door zo'n pagina te worstelen.

Engels gewoon geen fijne taal om te lezen.

Wat nou als ik Duitser ben.

En naast Duits spreek ik wel Nederlands maar spreek ik geen Engels.

Zoals het een goede Duitser betaamt.

Dan ben je dus gewoon mooi de sjaak.

avatar van marzuq
3,0
Dit is de aftrap van een nieuw tijdperk binnen het Star Wars universum, dat zich afspeelt in een ver verleden zonder Skywalkers of duistere keizers. Het interessante is dat de verhalen verdeeld zijn over volwassen-, jong volwassen- en kinderboeken en zelfs twee afzonderlijke comic series. Hierbij wordt gewerkt met een team aan schrijvers die zich willekeurig op de leeftijd groepen richten. Dit alles blijft een vloeiend geheel. Je hoeft zeker niet alles te lezen om het verhaal te volgen, maar het geeft verdieping. Je kunt je bijvoorbeeld richten op je favoriete karakter, of natuurlijk kiezen voor welke leeftijd je zelf hebt. Naar mate deze fase* van de serie vordert, wordt het verhaal steeds beter. Voor de liefhebbers van sf/fantasy en star wars in het algemeen is dit echt een erg boeiend verhaal, dat voorlopig nog niet afgerond is vanwege het, terechte, succes.

*Inmiddels is er al een tweede fase gestart en deze neemt je nog verder mee in het verleden en schept wat duidelijkheid over hoe zaken in de eerste fase zijn ontstaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:21 uur

geplaatst: vandaag om 15:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.