menu

Brullen als een Nachtegaal: Het Recht Moet Zijn Verhaal Hebben - Jan Leijten (1993)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Sociaal / Ideeƫnliteratuur

159 pagina's
Eerste druk: Balans, Amsterdam (Nederland)

In dit boek zijn 34 kleine essays en verhalen opgenomen van deze auteur, die onder meer Advocaat-generaal bij de Hoge Raad was. De auteur schenkt aandacht aan boeken uit de literatuur die te maken hebben met misdaad, tekent zaken op uit zijn ruime beroepservaring met misdaad en rechtspraak en geeft zijn genuanceerde mening over de recente geschiedenis van de rechtspraak in Nederland. Het eerste essay heet ‘De Rechter’ en vertelt bijvoorbeeld dat de Hoge Raad in Nederland drie kamers heeft, voor civiele zaken, strafzaken en belastingzaken en maakt dan een uitstapje naar het beroemde boek van Agatha Christie ‘And Then There Were None’. Het tweede verhaal ‘Niet Meer’ gaat over rijden onder invloed en het daarbij veroorzaken van een dodelijk ongeval en vervolgens de strafmaat.

zoeken in:
3,0
Het zijn wel interessant inhoudelijke stukjes van deze auteur. Maar ze gaan niet alleen over de inhoud en de uitkomst van rechtszaken. In dat opzicht kan de titel je op het verkeerde been zetten. En het ene essay zal de lezer meer aanspreken dan het andere. Een ander boek met korte stukjes van deze auteur spreekt mij meer aan dan deze bundel.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:22 uur

geplaatst: vandaag om 19:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.