menu

Leugenaars - Stine Jensen (2006)

Alternatieve titel: Ik Lieg, Dus Ik Ben

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Sociaal / Psychologisch

208 pagina's
Eerste druk: Lemniscaat, Rotterdam (Nederland)

Filosofische zoektocht naar de waarheid over liegen en snuffelen. Ondervraagd worden zowel leugenaars - op het gebied van kunst, televisie en sport - als beroepssnuffellaars, zoals een privédetective, een psychiater en een eigenaar van een Spy-Shop. In dit boek beschrijft de auteur haar passie voor leugenaars in de liefde, in literatuur en kunst, in films als L'Adversaire en in boeken van bergbeklimmers van de Mount Everest. En passant probeert de auteur te achterhalen of mannen betere leugenaars zijn dan vrouwen.

zoeken in:
In 2011 verscheen een uitgebreide en herziene versie van dit boek onder de titel: Ik Lieg, Dus Ik Ben. Hieronder de synopsis voor dit boek:
De mens, daar was ik op jonge leeftijd al van overtuigd, is in de eerste plaats een liegbeest. Met krokodillentranen kun je aandacht trekken, en als je treurig lacht krijg je een snoepje extra. Natuurlijk leren we ook dat liegen moreel verwerpelijk is. Maar wie de waarheid eruit flapt, kan prompt op het matje geroepen worden. Mensen willen graag alles van elkaar weten, maar hoe eerlijk zijn we zelf? Door WikiLeaks kunnen we niet alleen de macht controleren, maar ook de waarheid. Maar wordt de samenleving nu eerlijker? De auteur meent dat de machtigen der aarde niet minder geheimen zullen hebben en betere mensen zullen worden, maar dat ze hun geheimen voortaan gewoon iets beter zullen gaan bewaren. Liegen behoort tot 'de dubbele natuur van de mens'.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:44 uur

geplaatst: vandaag om 22:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.