menu

Negentig. Een Trip down Memory Lane met Verhalen over TMF, Winner Taco, Big Brother, GTST, cu2.nl, Nike Air Max, Paul van Loon, Party Animals en Vele Anderen - Corinne van der Velden (2020)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Historisch / Kunst en Cultuur

224 pagina's
Eerste druk: Atlas Contact, Amsterdam (Nederland)

Corinne van der Velden neemt je in ‘Negentig’ mee op een trip down memory lane door de populaire cultuur van de jaren negentig. Roos en Arnie, Sabine en Bart, Catherine Keyl, Carry Slee, je eigen Sims: wie herinnert ze zich niet? En wat te denken van nummers als ‘Never Alone’, ‘Have you ever been mellow’, ‘Coming home’ en ‘Vijftien miljoen mensen’? Maar een nostalgische blik alleen doet het decennium tekort. Was het een onbezorgde, optimistische tijd, waren we argeloos naïef, was het ‘the greediest decade in history’? Via ‘Big Brother’, TMF, ‘Sex met Angela’ en ‘GTST’ ontvouwt zich een verhaal over individualisme, diversiteit, vrijheid, consumentisme en toenemende globalisering. ‘Negentig’ laat je met nieuwe ogen naar de nineties kijken.

zoeken in:
avatar van psyche
psyche (crew)
Essay d.d. 7 november 2020 in Tijdgeest, bijlage dagblad Trouw.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:47 uur

geplaatst: vandaag om 11:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.