menu

Melktanden - Emma Curvers (2021)

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Sociaal

256 pagina's
Eerste druk: Pluim, Amsterdam (Nederland)

Het leven zoals Lon het zich had voorgesteld kan beginnen. Ze gaat samenwonen met haar vriend Philip, ze nemen samen een hondje – alle puzzelstukjes vallen in elkaar. Maar kort daarna zet Philip alles in één klap op zijn kop. Hij wil geen monogame relatie en hij is verliefd, op een vrouw die alles is wat Lon niet is: Xenia. Terwijl Lon krampachtig probeert vast te houden aan het leven dat ze voor ogen had, ontwikkelt ze een allesverterende obsessie voor Xenia. Via een omweg komt Lon in contact met Xenia’s oma, Louise. Hoewel Lon en Louise niet veel met elkaar op hebben, zien ze wel in dat ze iets aan elkaar kunnen hebben. Louise wil, ondanks haar zwakke fysieke gestel, graag een laatste verre reis maken, en Lon ziet in Louise een mogelijkheid om alles achter zich te laten en een stukje controle terug te grijpen. Samen maken ze Lons geplande droomreis naar Disneyland. Zo ontstaat een machtsstrijd tussen drie vrouwen, die alle drie hun eer proberen te redden. Deze roman gaat de strijd aan met stereotypen over de liefde, trouw en concurrentie tussen vrouwen.

zoeken in:
avatar van Urquhart
3,0
Een boek dat lekker wegleest, met een origineel plot en een fijne vakantiesfeer setting. Tegelijkertijd blijft het verhaal wel wat hangen aan de oppervlakte, had voor mijn gevoel op dat vlak wat meer in gezeten.

avatar van mjk87
2,5
Boek begint sterk, vooral als Curvers het starten van een relatie beschrijft (herkenbaar) en het gaan samenwonen (hoewel ik niet op dat punt zit, ook herkenbaar). Gewoon heel fijn leesvoer met innemende personages. Maar daarna neemt het boek een wat vreemde afslag. Het middenstuk leest nog aardig weg maar is vooral nietszeggend, en het derde deel wist me volstrekt niet meer te boeien. Ook geen idee wat Curvers hiermee wilde zeggen. Jammer, want zo eindigt de potentie die erin zit wel in mineur. 2,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:56 uur

geplaatst: vandaag om 08:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.