menu

The End of Everything (Astrophysically Speaking) - Katie Mack (2020)

Alternatieve titels: Het Einde van Alles. Astrofysisch Gesproken | The End of Everything (Astrophysically Speaking): Five Ways the Universe Might End (but Don't Panic)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Wetenschappelijk

235 pagina's
Eerste druk: Scribner, New York (Verenigde Staten)

We weten dat het universum een begin had. Met de oerknal breidde het zich uit van een staat van onvoorstelbare dichtheid via een allesomvattende kosmische vuurbal tot een sudderende vloeistof van materie en energie, waarbij de zaden werden gezaaid voor alles, van zwarte gaten tot een rotsachtige planeet die in een baan om een ster cirkelt nabij de rand van een spiraalstelsel dat toevallig leven heeft ontwikkeld zoals we het kennen. Maar wat gebeurt er aan het einde van het verhaal met het universum? En wat betekent het nu voor ons? Dr. Katie Mack overweegt deze vragen al sinds ze een jonge student was, toen haar professor astronomie haar vertelde dat het universum elk moment en in een oogwenk kan eindigen. Deze openbaring zette haar op het pad naar de theoretische astrofysica. Nu neemt ze de lezer met humor mee op een geestverruimende tour door vijf van de mogelijke finales van de kosmos: de ‘Big Crunch’, ‘Heat Death’, ‘Big Rip’, ‘Vacuum Decay’ (de variant die elk moment kan gebeuren!) en de ‘Bounce’.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:12 uur

geplaatst: vandaag om 12:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.