menu

Stille Sport - Mart Smeets (2020)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Sport / Waargebeurd

224 pagina's
Eerste druk: De Kring, Amsterdam (Nederland)

Het zou een veelbelovend sportjaar worden, 2020, met naast de gebruikelijke grote evenementen ook nog het EK voetbal en de Olympische Spelen. Maar toen kwam corona. In de sportwereld ontstond paniek, twijfel, teleurstelling, verdriet. Wat ging er wel door, wat niet? Waar trainden de atleten eigenlijk voor, was hun trainingsopbouw nog toereikend? Mocht er publiek bij de wedstrijden? Welke stunts waren er te bedenken? De Amerikaanse basketbalcompetitie werd in z’n geheel in een bubbel in Disneyland, Orlando verder gespeeld; de Tour de France ging pas eind augustus onder zwaar corona-regime van start; voetbalstadions waren spookachtig leeg, maar de tv-kijker hoorde het stadionrumoer via een geluidsbandje. Alles was vreemd, lenteklassiekers in de vroege herfst en op Roland Garros toptennis voor zeventien koukleumende toeschouwers. De verslagen van Mart Smeets, zelf thuis opgehokt, lezen als een barometer van de onzekere tijd die in het voorjaar aanbrak en waarvan het einde niet in zicht is.

zoeken in:
avatar van mjk87
3,0
En zo sluiten we boekjaar 2020 af met een boekje over 2020, van Mart himself. Ergens in het begin noemt hij nog een theatervoorstelling in Apeldoorn begin dit jaar. Leuk, ik was daarbij namelijk. Lijkt echt een eeuwigheid terug ook.

Nu wel, leuk om dit jaar nog eens door te lezen en omdat Mart als een dagboek schrijft ga je wel wat mee in de gedachten van toen, toen onbekend was hoe de sport en de maanden erop uit zou zien. Mart is niet altijd even boeiend, soms legt hij focus op minder boeiende zaken of richting details van onderwerpen die mij niet interesseren, maar als geheel weer een prima boekje zo met de Top 2000 aan. 3,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:09 uur

geplaatst: vandaag om 21:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.