menu

De Zon Is Maar een Zeepbel - Marga Minco (1990)

Alternatieve titel: De Zon Is Maar een Zeepbel. Twaalf Droomverslagen

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Autobiografisch / Psychologisch

20 pagina's
Eerste druk: Avalon Pers, Woubrugge (Nederland)

In het fragment waaraan de titel is ontleend is er sprake van een zon die daalt in een dal dat vol water staat. Als de zon het water raakt breekt er een glasachtig stuk af en spat hij als een zeepbel uit elkaar. De droom speelt zich verder in het duister af. Terugkerende elementen in dit boekje zijn opgesloten zitten dan wel van anderen niet genoeg ruimte krijgen, echtgenoot B., de ouders, het geïsoleerd raken van anderen, een woonomgeving die anders is dan in werkelijkheid en personen en zaken die gekrompen zijn. De fragmenten zijn geschreven tussen 1960 en 1988.

zoeken in:
avatar van gert_r
3,0
Colofon

DE ZON IS MAAR EEN ZEEPBEL door Marga Minco verscheen oorspronkelijk in maart 1990 als bibliofiele uitgave bij de Avalon Pers te Woubrugge in een oplage van 99 exemplaren.

(...)
De handelseditie verscheen bij Bert Bakker in november 1990.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:23 uur

geplaatst: vandaag om 14:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.