menu

Van bij Ons - Margot Senden, Christien Boomsma, Suzanne Buis, Femke Dekker, Marcel van Driel, Joke Eikenaar, Pimm van Hest, Anneriek van Heugten, Gonneke Huizing, Marion van der Kleij, Hein Klompmaker, Li Lefébure, Joke Reijnders en Chris Vegter (2020)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Jeugdboek / Verhalenbundel
Historisch / Sprookje

112 pagina's
Eerste druk: Clavis, Alkmaar (Nederland)

Van de zeemeermin uit Zeeland tot een spookhuis in Friesland, een hoofdloze juffrouw in Limburg tot de witte wieven uit Gelderland: dit boek bundelt de mooiste volksverhalen uit de twaalf Nederlandse provincies. Gebaseerd op oude sagen, mythen en sprookjes, maar ook op nieuwe feiten, laten deze verhalen je het land van vandaag opnieuw ontdekken. De geheimzinnige gebeurtenissen zijn van alle tijden en loeren om de hoek...

zoeken in:
avatar van Lalage
Dit is een mooie verzameling van volksverhalen uit de twaalf Nederlandse provincies. Elk verhaal is naverteld door een auteur die afkomstig is uit de betreffende provincie. Er zijn veel ervaren schrijvers van kinderboeken bij, waardoor dit boek ook geschikt is voor jongere lezers. De schrijfstijlen passen goed bij elkaar. Alleen de laatste twee verhalen vind ik een stuk minder geslaagd.

Van bij ons | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 12:25 uur

geplaatst: vandaag om 12:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.