menu

No Time for Goodbye - Linwood Barclay (2007)

Alternatieve titel: Zonder een Woord

mijn stem
4,07 (49)
49 stemmen

Engels
Thriller

352 pagina's
Eerste druk: Bantam, New York (Verenigde Staten)

Middelbare scholiere Cynthia Archer wordt op een ochtend wakker en ontdekt dat haar vader, moeder en broertje weg zijn. Er ligt geen briefje, er wordt niet gebeld. Er wordt gewoon nooit meer iets van hen vernomen. Vijfentwintig jaar later weet Cynthia, inmiddels getrouwd en moeder van een dochtertje, nog steeds niet wat er is gebeurd. Als ze te gast is bij een Spoorloos-achtig televisieprogramma komt alles in een stroomversnelling.

zoeken in:
Klinkt spannend

hinie
Dat was het ook. Makkelijk ( te misschien) te lezen. Ik had een zeer sterke drang om de afloop van het verhaal te ontmaskeren...

avatar van C@rolien
4,5
Ik vond het een lekker boek. Vlotte schrijfstijl en het heeft me in spanning gehouden tot aan de laatste bladzijde.

avatar van Fedor
5,0
Ik heb Zonder een woord van Linwood Barclay met heel veel plezier gelezen. Een zeer spannende psychologische thriller. De karakters komen zeer geloofwaardig over en het plot is zeer verrassend. Dit boek moet je gewoon lezen!

4,0
Ik zelf heb dit boek ook gelezen. Ik vond het niet heel erg origineel, bepaalde dingen in het boek gaven mij een soort deja vu gevoel. Maar spannend? Ja, dat was ie zeker. Erg interessant plot en dito personages.
Overigens ben ik nog maar 14, en viel het mij op hoe simpel het boek was om te lezen in het Engels. Uitstekend voor beginners .

Ik heb het boek gelezen. Het is zeer spannend en het laat je geen moment los. Je blijft je maar afvragen hoe de auteur de puzzelstukjes op de juiste plaats laat vallen, maar het lukt hem perfect.

Mijn eerste maar zeker niet mijn laatste boek van deze auteur

avatar van AmazingPP
4,0
Wat een aangename verrassing was dit boek. Ik had nog nooit van Barclay gehoord, maar hij werd aangeprezen door de grootste boekenclub van Nederland, dus besteld. Vanaf de eerste tot de laatste pagina een zeer strak geschreven thriller en vanaf het begin wil je perse weten hoe dit verhaal gaat aflopen. Op een gegeven moment liggen er zoveel puzzelstukjes door elkaar heen dat je denkt: waar moet dit heen? Maar Barclay weet ze feilloos in elkaar te passen en doet dit met een schitterende climax. Ik heb net zijn tweede boek binnen gekregen en daar ga ik morgen in beginnen. Maar deze thriller: 4 *!

avatar van Dee-e
5,0
Ik kan alleen maar zeggen: WoW! Een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Een echte pageturner. Het was zo verschrikkelijk spannend. Op een gegeven moment zat ik bij mijn vriend te lezen en zei ik dat het echt niet spannender kon worden.. Nog geen minuut later meldde ik hem dat het wel kon. Hij keek me aan en moest lachen. Hij zei dat hij me nog nooit zo verbaast had zien kijken. Ik was ervan overtuigd dat het boek zijn spanningsgraad had bereikt. Niet dus...

avatar van DMF
3,5
DMF
No Time for Goodbye is mijn kennismaking met Linwood Barclay en is op zich heel prettig. Ik verwachtte er vrij veel van gezien het hoge gemiddelde alhier, maar wat dat betreft viel het verhaal iets tegen, al neemt het niet weg dat ik me er zeker mee heb vermaakt.

De eerste pagina's roepen direct veel vragen op die gedurende het hele boek lekker blijven hangen. Barclay geeft hier en daar wat hints, maar zorgt er ook voor dat er veel nieuwe vragen in het leven geroepen worden. Het tempo zit er van begin af aan lekker in en verdwijnt eigenlijk geen moment. Doordat Barclay steeds weinig loslaat over de plot, was de drang om door te lezen wel aanwezig; de schuingedrukte korte hoofdstukken gaven het verhaal - zeker in het begin - een nog wat geheimzinniger tintje.
De hoofdpersonen zijn niet heel bijzonder diep uitgewerkt, maar je leeft toch met ze mee. Cynthia en Terry zijn, samen met hun dochter Grace, best aardige personages. Helaas maakt Barclay een verkeerde keuze door ergens halverwege Vince ten tonele te laten verschijnen; het verhaal neemt daardoor een andere en vrij onrealistische wending en dat vond ik wel erg jammer. De grenzen van de geloofwaardigheid werden nadat het boek de helft gepasseerd was sowieso vaker en op steeds vreemdere manieren overschreden. Naar het einde toe weet Barclay wel dat mystieke en spannende sfeertje vast te houden, maar als lezer merk je dat dit op een manier tot stand komt die nogal geforceerd aanvoelt. De keuze voor Vince was dus ongelukkig, maar zo zijn er nog meer passages aan te stippen die ik niet echt in de context van het verhaal vond passen, helaas. Ook het continu gebruikmaken van 'the F-word' werd na een tijdje vrij storend.
Maar goed, het boek is natuurlijk een thriller en wat betreft de spanning (in mijn ogen toch het meest cruciale element als je dergelijke boeken leest) zit het van begin tot eind wel goed. De uiteindelijke ontknoping was wel een lichte tegenvaller en ook enigszins vergezocht. De plottwists vliegen je om de oren, maar zijn lang niet altijd verrassend of erg geslaagd te noemen. De gebeurtenissen op de laatste tien pagina's kon je eigenlijk al uitstippelen.

Mijn kennismaking met Barclay is op zich vrij prettig te noemen: met No Time for Goodbye levert hij een meer dan degelijke thriller af, maar top is het allemaal absoluut niet. De plot is vrij conventioneel, soms wat geforceerd en dat uit zich in een paar passages die het boek voor een gedeelte uit de context halen. Daar staat tegenover dat het qua spanning wel goed zit en dat is uiteraard een element wat zeer zwaar meeweegt, dus kan er wel een aardige score vanaf.

* * * ½

avatar van B. Ruth
4,0
Goede thriller.
Sluit me grotendeels aan wat oa DMF hier boven schrijft maar voor mij een halfje meer.
****

avatar van Rufus
2,5
Prettig leesbaar, maar het einde is wel erg gekunsteld Had wat beter gekund.

2,0
Geen moment spannend dan wel dat ik gegrepen werd door het verhaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:18 uur

geplaatst: vandaag om 06:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.