menu

Fijne Feestdagen en tot Volgend Jaar! - De Crew (2020)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Avontuur

De crew wenst iedereen, gebruikers en bezoekers, een fijne jaarwisseling toe. We zijn erg blij dat in deze vervelende periode BoekMeter dezelfde gezellige hoek op het internet is gebleven. Hopelijk vindt iedereen ook tijdens de feestdagen een gezellige hoek om te vertoeven! En we hopen dat we jullie allemaal nog lang kunnen verwelkomen op deze site. BoekMeter is gelukkig net als een boek: het kan altijd open!

zoeken in:

avatar van Slainte_Mhath
Fijne feestdagen Boekmeter-users!

Het was een raar en vervelend jaar, al hebben we er niet minder om gelezen

Zojuist even geteld, en dit jaar is het me weer gelukt om meer dan 70 boeken te lezen. Boekmeter is mijn favoriete site, dat ik meerdere keren per dag check voor updates.

Heb vertrouwen voor een beter 2021
Geniet van gourmet, oliebollen, wijn en de Top-2000!

Stephan

avatar van eRCee
Mja, Boekmeter, niet kapot te krijgen natuurlijk. Het was hier ook dit jaar weer goed toeven, de site waar ik me thuis voel, waarvoor dank aan iedereen. Ook de bezoekers die slechts sporadisch een recensie plaatsen: het is niet onopgemerkt gebleven!

Traditioneel deel ik in dit topic een stukje muziek dat niks met kerst te maken heeft. Dit jaar was het extra makkelijk want ben helemaal in de ban geraakt van miss Billie Eilish. Alleen al die stemklank en haar vocale technieken, ze kan een ui aan het huilen brengen. Deze fraaie cover past ook nog eens naadloos bij dit jaar:

Billie Eilish - The End of the World - Radio 1 Piano Sessions - YouTube
(Disclaimer: koptelefoon gebruiken, even muten voor de kneiterharde jingle en dan vol opendraaien.)

avatar van handsome_devil
Ook van mijn kant fijne feestdagen gewenst aan iedereen! Het was natuurlijk een raar jaar, maar gelukkig is op BoekMeter alles heel gewoon gebleven. Het was weer heerlijk.

En als je nog niet zo'n zin in kerst hebt door dit stomme jaar, dan kan ik je de kerstspecials van Promenade en Poesjes van harte aanbevelen (en er zijn ook oud en nieuw specials).

Promenade
Poesjes

avatar van Bilal030
Ik wens iedereen heel fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Ik hoop dat we nooit meer een jaar als 2020 gaan meemaken, ondanks dat ik gelukkig ook kleine momenten van geluk heb mogen ervaren, was dit om bekende redenen en de gevolgen daarvan een verschrikkelijk jaar voor mij persoonlijk.
Gelukkig heb ik prachtige boeken mogen lezen dit jaar. Deze site is echt een favoriet geworden waar ik meerdere keren per dag even rondkijk.

avatar van ...stilte...
Ondanks de ellende van dit jaar erg genoten van mooie boeken en de bijzondere ...stilte...

Mooie feestdagen voor allemaal!

avatar van Pythia
Lieve crew,
dankjulliewel voor de goede wensen en voor weer een fijn boekmeterjaar. Zonder jullie missen we een stukje 'thuis'.
De crew en alle users een goede kerst en jaarwisseling gewenst en een gezond 2021.

avatar van Abubakari
Bijna 70 boeken gelezen in 2020, prima jaar dus.

Ja, het kon beter in 2020 en hopelijk wordt het ook beter in 2021, maar ik tel mijn zegeningen dat mij in 2020 tot nu toe bijna (de vader van een vriendin van ons uitgezonderd, dik in de 80 en het lichaam en de geest op, omdat het zo'n ontzettend goeie man was wil ik hem toch noemen, dat hij het zicht der vogels mag delen en ziet dat het goed met zijn geliefden gaat) geen dierbaren ontvallen zijn, dat de corona gevallen mild bleken, dat de wereld door draait en dat aan alles een eind komt, dus ook aan alle corona perikelen.

Wens ik een ieder nog een fijne slotfase van 2020 en een goed begin van 2021, uitmondend in een prachtjaar.

Corona, Brexit, Trump, economische malaise: BoekMeter is als het stenen huis van de drie biggetjes dat ook bij de grootste stormen fier overeind blijft. Een huis waarin het nog altijd gezellig toeven is, met een dik boek voor de open haard en een stel fijne medelezers om er over te discussiëren.

Dank aan de crew voor al het goede werk, vaak onzichtbaar voor ons maar o zo belangrijk. En heel fijne feestdagen en een goed 2021 voor al die medelezers in dit gezellige huis!

avatar van Lalage
2020 is wel het ultieme leesjaar geweest... ik ben vast niet de enige die meer dan ooit heeft gelezen, terwijl ik me alweer had voorgenomen om minder te lezen en meer sociaal te doen. Maar gelukkig kunnen we hier nog altijd onze liefde voor boeken uitwisselen.

avatar van mjk87
Ach ja, 2020: nieuwe functie en promotie op het werk, in juni een heel leuk meisje leren kennen en sinds 4 dagen woon ik in m'n nieuwe woning. 2020 is voor mij dus een bijzonder jaar geweest, maar niet om de reden die velen zullen hebben. 2021 kan moeilijk beter worden.

Allen fijne kerstdagen, een gezond uiteinde gewenst en het beste voor komend jaar.

avatar van Pecore
Voor mij een iets minder leesjaar, de aantallen van de voorgaande jaren ga ik bij lange na niet halen. Ook op Boekmeter ben ik minder actief geweest. Bijdragen beperkten zich de laatste tijd tot hier en daar een niet overgekomen grapje. Maar daarvoor heb ik dan wel weer een aardig excuus: in de september is onze tweeling geboren. We hebben mooie, maar hectische maanden achter de rug. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar het mag niet te lang ten koste van het lezen gaan. Ik heb de draad inmiddels weer opgepakt en zal hopelijk ook weer wat vaker mijn leeservaringen delen op deze site. Die van jullie zijn hier in ieder geval niet onopgemerkt gebleven.

Fijne dagen en veel leesplezier voor het komende jaar!

avatar van eRCee
Pecore schreef:
Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar het mag niet te lang ten koste van het lezen gaan.

Deze komt over hoor, Pecore.

avatar van Lalage
Ik heb jullie muzieklinks ook even geluisterd en wil ook nog een duit in het zakje doen:
Dream Theater - The Holiday Spirit Carries On (Christmas Medley) - YouTube

avatar van Pecore
eRCee schreef:
(quote)

Deze komt over hoor, Pecore.

Na mijn slaap, tijd, energie, geld, een schoon huis en de romantiek daar binnen was het lezen een brug te ver...

(Verder ben ik er best gelukkig mee hoor)

avatar van Shaky
Wat was het weer heerlijk vertoeven op BoekMeter, onze oase van rust tijdens dit krankzinnige jaar.

Toch heeft dit jaar mij ook genoeg positiefs gebracht. Zo heb ik geleerd om niet alleen maar bezig te zijn met werk, te genieten van de kleine dingen en heb ik veel meer tijd doorgebracht met mijn vriendin en hond. Boeken, films en muziek hebben mij er ook weer goed doorheen gesleept dit jaar; die vlucht de realiteit uit is gewoon lekker en af en toe ook nodig

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en hoop van harte dat we elkaar ook in 2021 weer veelvuldig blijven treffen op de allerfijnste boekensite van Nederland.

avatar van glimmerman270
Het was een naar jaar, maar gelukkig hebben we hier allemaal een prachtige hobby: lezen. Even terugtrekken uit de chaos van 2020 en je vervolgens wanen bij de kliffen van Cornwall. Het is allemaal mogelijk met onze fantasie waarbij de boeken het instrument zijn.
Bedankt voor de mooie recensies, en met name de crew voor hun inzet. Hopelijk blijft Iedereen gezond! Fijne feestdagen.

avatar van Sharon
2020 een jaar waarover veel te zeggen valt. Een jaar waarin alles anders werd. Waarin levens tot stilstand kwamen. We binnen moesten blijven en we onze dierbaren niet zomaar in onze armen konden sluiten. Het werd een moeilijk jaar voor (bijna) iedereen. Toch was het voor mij ook een jaar met nieuwe ontwikkelingen en het jaar van een nieuwe hobby. Zo ben ik gaan fotograferen, maar daarnaast ben ik natuurlijk ook verder gegaan met mijn oude hobby ‘lezen’. Wat was het zo nu en dan fijn om even te vluchten uit de realiteit en weg te kruipen in een boek.

Ik wens iedereen fijne feestdagen toe (ook al zullen ze waarschijnlijk anders zijn dan voorgaande jaren) en alle goeds (en veel leesplezier) voor in 2021!
Bedankt voor alle mooie recensies en voor de crew een dikke pluim. Ontzettend bedankt voor jullie inzet, zonder jullie had alles niet zo fijn en soepel gelopen!

avatar van Pieter
2020 is bijna voorbij en niemand las Daniel Defoe's A Journal of the Plague Year?

Boekmeter is altijd gezellig. Een lekkere warme kersttrui die je het hele jaar met plezier aandoet. Voor iedereen een fijne en warme Kerst, met hopelijk een beter jaar in het vooruitzicht.

avatar van Jason82
Beste leesvrienden en -vriendinnen,

Wat kan ik nog toevoegen. Ik lees over warmte, ik lees over Boekmeter als veilige, rustige plek in een onzekere en soms zo stressvolle wereld, ik lees over het elkaar waarderen ondanks verschillen in smaak en/of opvattingen. Allemaal zaken die ook bij mij opkomen na opnieuw een heel jaar vertoeven op deze gemoedelijke site. De namen en mensen die erachter schuil gaan, zijn me dierbaar geworden in al die jaren. Net als dat een aantal bezoekers van deze website misschien wel opveren als ze mijn naam Jason82 in beeld zien komen. Mooie gedachte!

Beste mensen, fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021 gewenst!

avatar van the Cheshire cat
"The soul would have no rainbow if the eyes had no tears." luidt een Indiaans gezegde.

Fijne feestdagen voor iedereen hier op Boekmeter en een goed & gezond 2021, met heel veel mooie boeken, uiteraard.
En liefde en vrede voor iedereen, voor mens én dier, want vrede alleen voor mensen is geen vrede.

Beautiful Land

Pablo de Poes

avatar van Raspoetin
Fijne feestdagen aan iedereen gewenst en dank voor het delen van jullie leeservaringen dit afgelopen jaar.

Dat lezen nog altijd je geest mag verlichten en beschermen tegen desinformatie en onwetendheid.

Type O Negative - Red Water (Christmas Mourning) - YouTube
Blackadder's Christmas Carol - video Dailymotion

avatar van Arkan
https://i.pinimg.com/originals/d5/7a/3b/d57a3b2a917100502e11608a633c8731.jpg


2020, wat een jaar. Een jaar wat veel eenzamer was dan alle ander jaren, een jaar waarop veiligheid en leven op de 1e plaats stonden.
Al heel snel verloren we een dierbare vriend en dat maakt je nog voorzichtiger.
2020, meerbepaald op 2 december verloor ik mijn liefste leesmaatje. Zij was altijd bij me, lag op mijn schoot of naast me in haar mandje. Ja, ze was 12 jaar, 5 maand en 1 dag, dat is oud voor een boxer zegt men mij, maar wat doet het pijn en nog steeds.
Happy is weer thuis, dicht bij ons en haar maatje Lemmy, maar het zal nooit meer hetzelfde zijn.

https://i.postimg.cc/8zzZS6Lb/2020-10-22_13.11.45.jpg


2020, een jaar waarop ik ook heel dankbaar ben dat ik hobby's heb die ik kan blijven beoefenen zoals wandelen. Maar bovenal heb ik genoten van het lezen en vooral ook van Boekmeter, waar ik altijd een beetje het gevoel heb dat ik thuis kom.

Ik heb dit jaar dan ook meer gelezen dan andere jaren. Waar ik andere jaren vaak mijn leesdoel van 50 niet haal, zal ik dit jaar de 60 net overschrijden.

En ik kijk uit naar 2021, naar heel veel leesplezier, alleen, maar ook een stukje met iedereen hier. Omdat we het hier kunnen delen.

En net als alle andere jaren wil ik iedereen bedanken voor het feit dat ze hier waren, heel gewoon, dankbaar voor alles wat ik van iedereen las.
Maar bovenal wil ik de crew danken, de mensen achter de schermen, zij die hun onvoorwaardelijk en zonder plichtplegingen inzetten voor Boekmeter.
Bedankt iedereen voor al jullie inzet, voor jullie aanwezigheid.


En ik wens iedereen dan ook een heel gezellig en heel fijn Kerstfeest toe.
Een nieuw jaar waarin het voor iedereen hopelijk nog beter wordt dan het afgelopen jaar.
Ook al hadden sommigen een topjaar, het kan altijd nog beter.

Laten we er samen voor gaan, laten we het samen maken, samen op naar de toekomst op een veilige manier en met heel veel boeken als metgezel.

avatar van Lalage
ach Arkan, wat een gemis

avatar van Lalage

van die muziek die je opzet als je je niet zo lekker voelt, omdat het dan bij je stemming past, en dan is dit zo mooi dat je je iets minder rot voelt

avatar van Sir Spamalot
De kerstperiode is mijn ding niet door omstandigheden en zeker niet door de huidige C-tijden, maar ik wens iedereen prettige feestdagen met heel veel genegenheid, van familie, van vrienden en van boeken. Als gewone sterveling met vaak absurd lange dagen heb ik meer en meer leren genieten van eens "off the grid" te gaan met een goed boek in mijn pollen. Wees voorzichtig, blijf gezond maar vergeet niet te genieten. We lopen hier maar één keer rond op deze aarde.

avatar van enbedankt
Crew wederom bedankt voor de noeste arbeid.

Ik wens alle lezers en de crew van boekmeter heel veel geluk en leesplezier in 2021.

avatar van boekaap
Een beetje laat maar beter laat dan nooit. De beste wensen allemaal!

Gast
geplaatst: vandaag om 17:01 uur

geplaatst: vandaag om 17:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.