menu

Palomar - Italo Calvino (1983)

mijn stem
3,78 (9)
9 stemmen

Italiaans
Ideeƫnliteratuur / Psychologisch

139 pagina's
Eerste druk: Einaudi, Turijn (Italië)

Meneer Palomar kan de chaos en drukte van de moderne maatschappij niet aan. Om te voorkomen dat hij er aan ten onder zal gaan, heeft hij besloten zich hier tegen te wapenen, door steeds op kleine onderdelen van deze maatschappij in te zoomen.

zoeken in:
3,5
Soms kun je boeken op een verkeerde manier lezen. Eigenlijk is Palomar een boek om een hoofdstuk per keer te lezen en hierover na te denken. Maar ik heb het boek in een keer uitgelezen. Ik heb nu eenmaal een broertje dood aan boeken die je niet in een keer door kan lezen.

Daardoor valt mijn stem ook lager uit dan het eigenlijk had kunnen zijn. De hoofdstukken zijn apart allemaal erg boeiend, maar het geheel voelt een beetje als los zand. Toch zijn er ook in dit boek ook weer genoeg rake typeringen en prachtige observaties om uiteindelijk toch tot een goede score te komen 3,5*

avatar van Shaky
3,5
Ik sluit me voor het meeste aan bij wat aegron hierboven gezegd heeft. Er zitten rake typeringen en prachtige observaties in dit boek. Met name het eerste en laatste hoofdstuk springen erbovenuit voor mij. Wat ik minder prettig vond was het feit dat het hier en daar wel erg als een opsomming begon te lezen met constant 'and thus', 'and therefore', 'on the other hand', etc., waardoor niet elk hoofdstuk lekker leest of goed uit de verf komt.

Dit was mijn eerste kennismaking met het werk van Calvino. Genoeg reden om ook andere werken van de man op te pakken.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:12 uur

geplaatst: vandaag om 16:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.