menu

Vogeleiland - Marion Pauw (2021)

mijn stem
3,57 (7)
7 stemmen

Nederlands
Thriller

256 pagina's
Eerste druk: The House of Books, Amsterdam (Nederland)

De opstandige Marianne haat haar ouders, school en de maatschappij. Ze loopt van huis weg en gaat met de oudere Berend op het onbewoonde Vogeleiland wonen. Ze leven een idyllisch leven totdat Marianne zwanger wordt en moet bevallen. Ze raakt in paniek en wil terug naar de bewoonde wereld. Berend realiseert zich dat hij in de cel zal belanden als hun verhaal naar buiten komt. Vanaf dat moment wordt Marianne zijn gevangene. Jaren later kampt Nicole, het zusje van Marianne, nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Een schokkende gebeurtenis doet de hoop oplaaien dat haar zus nog leeft.

zoeken in:
avatar van Tiany
3,5
Verhaal met een donker onderwerp. Verdwijning van een dochter en zus. Vreselijk en onmenselijk voor de ouders en familie. Het gaat om een tiener die met zichzelf in de knoop zit, zoals bij de meeste pubers het probleem is. Ze maken van een mug een olifant, en zij hebben altijd gelijk.
Marianne is zo een opstandige tiener, is het beu thuis, en gaat er vandoor. Ze ontmoet een 35 jarige man “Berend”, die haar helpt met haar platte fietsband. Ze daagt hem uit, en hij valt voor dit jonge meisje van 20 jaar jonger. Hij geeft haar eerst de raad terug naar huis te gaan, maar Marianne maakt Berend wijs dat ze wordt mishandeld thuis. Berend zijn beroep is rattenvanger om en rond het Vogeleiland. En Marianne heeft een plan, ze wil daar samen met Berend gaan wonen, ze noemt het “ons magische sprookjesland”. Berend had zijn verstand moeten gebruiken en weigeren, maar hij doet alles wat “opstandige” Marianne hem (dwingend) vraagt. Na een tijdje is ze zwanger, ze kunnen niet meer terug naar de bewoonde wereld want dan staat Berend een zware straf te wachten. Marianne bevalt van een dochter en haat het kind, “Pup” genoemd. Berend geeft het veel liefde aan zijn dochter. Maar het is helemaal geen magisch eiland, vanaf de geboorte wordt de druk op Berend steeds groter, hij is steeds bang dat de waarheid aan het licht komt, en Marianne zakt dieper weg in een depressie. Haar familie lijdt erg onder het verlies……..Waar is hun dochter en zus ? Is ze ergens aan het rondtrekken ? heeft ze misschien een vriend ? Of leeft ze niet meer ? posters met Marianne haar foto komt men overal tegen. Het hart van haar vader breekt letterlijk. Hoe gaat dit verhaal eindigen ?
Dit is het tweede boek van Marion Pauw dat ik lees. Ik vond Zondaarskind iets beter en aangenamer om te lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:37 uur

geplaatst: vandaag om 14:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.