menu

Radicale Verlossing: Wat Terroristen Geloven - Beatrice de Graaf (2021)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Waargebeurd

304 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Wat geloven veroordeelde terroristen eigenlijk echt wanneer ze aangeven hun daad in naam van een hogere instantie te plegen? Beatrice de Graaf is als eerste hierover in de gevangenissen met de huidige generatie terrorismegedetineerden in gesprek gegaan. Ze heeft geluisterd naar hun verhalen over frustratie met het eigen leven, woede om aangedaan onrecht en het besluit zich te mengen in de strijd. Uit die verhalen blijkt hoe cruciaal de actuele, geleefde en geloofde praktijk van radicale verlossing is voor het begrijpen van hun daden. Op basis van interviews met terrorismegedetineerden uit Nederland, Syrië, Pakistan en Indonesië – jihadisten en enkele rechts-extremisten – reconstrueert ze hun verhalen van overgave, strijd, opoffering en gehoopte beloning, en ontwerpt ze een manier om de samenhang van geloofsbeleving en terroristische activiteiten beter te begrijpen. Wanneer en hoe inspireren religieuze en ideologische overtuigingen jongeren nu tot een heilige strijd? En wat gebeurt er wanneer die verlangde verlossing uitblijft

zoeken in:
avatar van Raspoetin
geplaatst:
Beatrice de Graaf (28 april 2021) - Nooit meer slapen - Podcast - NPO Radio 1 - nporadio1.nl
Op 26 april verschijnt haar boek Radicale verlossing. Hierin probeert ze te achterhalen wat veroordeelde terroristen echt denken wanneer ze aangeven hun daad in naam van een hogere instantie te plegen. Voor het project ging ze in gevangenissen met de huidige generatie terrorismegedetineerden in gesprek. Pieter van der Wielen spreekt met Beatrice de Graaf.

avatar van Raspoetin
geplaatst:
De aantrekkelijkheid van politiek geweld - NRC
We mogen ons nooit laten intimideren door geweld. Of toch wel? Radicale denkers en politici, van links en rechts, wijzen geweld tegen de democratische orde niet bij voorbaat af.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:27 uur

geplaatst: vandaag om 21:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.