menu

Monstrum - Miquel Bulnes (2021)

mijn stem
2,33 (3)
3 stemmen

Nederlands
Psychologisch

320 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Jean-Pierre Lorentz is paleogeneticus. Uit vele duizenden jaren oude fossielen isoleert hij DNA, om als een legpuzzel het ontstaan van de mens te reconstrueren. Hij heeft een theorie ontwikkeld die hem de grootste moet maken in zijn vakgebied, een theorie die hij pas kan openbaren als hij haar heeft bewezen. Na jaren van obsessief onderzoek lijkt hij eindelijk een doorbraak te bereiken. Maar dan overlijdt hij bij een noodlottig verkeersongeval. Zijn verloofde Estyr blijft achter, bezeten door vragen: over Jean-Pierres studies, over hun relatie en over het dubbelleven dat hij achteraf bleek te leiden. Zij neemt het op zich zijn levenswerk af te maken. Gaandeweg ontdekt ze echter dat zijn onderzoek de eeuwenoude belangen doorkruiste van kerkgenootschappen, overheden en multinationals. En ze leert dat je sommige fossielen beter met rust kunt laten.

zoeken in:
avatar van Abubakari
3,0
Ik kan niet zeggen dat ik overtuigd ben geraakt van dit boek, het las best aardig weg en dat is knap want eigenlijk smeert Bulnes het verhaal (mij) veel te lang uit. Hoofdzaak is; was het een ongeluk of is haar vriend vermoord? En wat behelsde dat onderzoek waar hij mee bezig was?

Vanuit verschillende perspectieven wordt het verhaal uit de doeken gedaan. Er worden wat historische dagboeken of brieven aan het verhaal toegevoegd, best leuk allemaal, maar het duurt maar en het duurt maar zonder dat er al te veel ontwikkeling in zit. Maar ondanks dat toch wel onderhoudend genoeg om door te lezen. Psychologische thriller voor mensen met veel geduld.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:18 uur

geplaatst: vandaag om 09:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.