menu

Het Lied van de Goden - Reggie Baay (2021)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Historisch

256 pagina's
Eerste druk: Atlas Contact, Amsterdam (Nederland)

'Het lied van de goden' is het aangrijpende verhaal van de tot slaafgemaakte Flora van Makassar, die in de 18e eeuw als jong meisje in Oost-Indië wordt geroofd en door een VOC-koopman wordt meegenomen naar de republiek. Door wanhoop, ontheemding en eenzaamheid gedreven wordt Flora steeds opstandiger en wordt ze zonder pardon op straat gezet en aan haar lot overgelaten. Dan volgt voor Flora een zwervend bestaan in een onbekende, gevaarlijke, witte wereld, dat eindigt in opsluiting in een Amsterdams tuchthuis. Parallel aan haar geschiedenis loopt die van de regent van het tuchthuis, Joachim van der Elst. Een man met een tomeloze ambitie. De wegen van Flora en Van der Elst kruisen elkaar op verschillende manieren. Flora vertrouwt de lijdensweg die ze heeft afgelegd aan het papier toe. Dit zal leiden tot de roemloze ondergang van Van der Elst.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
De achterflaptekst helpt het me om te weten wie de vertellers zijn. In het begin kost het me moeite om in het verhaal te komen. Na een tijdje ga ik meeleven met de tot slaaf gemaakte Sarome. Ik ben weer geschokt over hoe er met mensen werd omgegaan in Nederlands-Indië.

Het lied van de goden – Reggie Baay | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 15:07 uur

geplaatst: vandaag om 15:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.