menu

In Five Years - Rebecca Serle (2020)

Alternatieve titel: Over Vijf Jaar

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Engels
Romantiek

352 pagina's
Eerste druk: Quercus, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Advocate Dannie Kohan durft wel te voorspellen hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Ze heeft net een succesvol sollicitatiegesprek gehad voor haar droombaan en diezelfde dag vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ze valt ’s avonds dan ook volkomen gelukkig in slaap. Maar die nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een ander appartement, met een andere ring om haar vinger en naast een compleet andere man. De televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later. Het is maar een droom, denkt Dannie, en ze doet haar best om hem te vergeten. Totdat ze vierenhalf jaar later op straat loopt en iemand op de stoep ziet staan wachten. Het is de man uit haar droom, ze weet het zeker.

zoeken in:
5,0
Rebecca Serle is een Amerikaanse schrijfster. Ze schrijft naast YA-romans ook voor televisieseries. Over vijf jaar is haar grote doorbraak. Deze roman werd wereldwijd bekend.

Dannie Kohan lijkt het voor de wind te hebben. Ze heeft gesolliciteerd voor haar droomjob en haar vriend vraagt haar ten huwelijk. Ze kan haar toekomst over 5 jaar nu al dromen. Ze valt diezelfde avond gelukkig in slaap maar in haar droom ziet haar leven er compleet anders uit. Een andere woonst, een andere man én de datum staat 5 jaar later. Ze hecht weinig belang aan de droom totdat ze vierenhalf jaar later de man tegenkomt waar ze toen over gedroomd had. Heeft dit iets te betekenen?

Na het lezen van de synopsis kon ik niet meer wachten om dit boek te lezen. Ik was toen al verkocht en zag een heel romantisch tafereel voor mij! Dannie hecht veel belang aan cijfers. Ze kent cijfers een belangrijkere betekenis toe. Zo vindt ze 30 jaar de ideale leeftijd om te trouwen. Deze voorspellingen geven een soort spanning aan het verhaal want zal haar idee uiteindelijk gaan kloppen of net niet?

Het verhaal start positief. Alles lijkt goed te lopen en Dannie lijkt een fijn leven te hebben. Dan komen er barsten in het leven van Dannie. Onverwachte heftige gebeurtenissen komen op haar pad en lijken haar leven om te gooien. Hierdoor krijgt het leven van Dannie, en het boek, extra diepgang. Liefde krijgt meer mening. Het wordt niet zomaar een zeemzoet verhaal waarbij 2 personen elkaar sowieso zouden vinden.

Serle heeft een hartverwarmende en gevoelige schrijfstijl. Ze kan dit verlichten door haar humor. Het verhaal grijpt je vast en laat je niet meer los. Ook bij het beëindigen van het boek blijft hij toch nog wat hangen. Een verhaal dat je bijblijft!

Een roman dat je hart raakt en ontroert over liefde, tegenslag, verlies en vriendschap.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:15 uur

geplaatst: vandaag om 11:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.