menu

When He Was Wicked - Julia Quinn (2004)

Alternatieve titels: Een Royale Vergissing | Bridgertons #6

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Engels
Historisch / Romantiek

368 pagina's
Eerste druk: Avon, New York (Verenigde Staten)

In elk leven doet zich een beslissend moment voor waarna je weet dat niets ooit meer hetzelfde zal zijn. Voor Michael Stirling, Londens beruchtste rokkenjager, was dat het moment dat hij oog in oog kwam te staan met Francesca Bridgerton. Het was een wonder dat hij zich staande wist te houden, zo diep was hij getroffen door haar schoonheid. Helaas was de gelegenheid waar ze elkaar ontmoetten het diner voorafgaand aan Francesca’s huwelijk – met Michaels neef. Maar dat was toen. Nu is Michael meneer de graaf, en Francesca is weer vrij. Helaas ziet zij in hem nog steeds niets meer dan een goede vriend en vertrouweling. Durft Michael hun vriendschap op het spel te zetten door haar zijn ware gevoelens te tonen?

zoeken in:
4,0
Julia Quinn studeerde af van Harvard en startte meteen met het schrijven van haar eerste boek. Nadien is ze niet meer gestopt. De Bridgerton-serie is ook te zien op Netflix. En ja, ik moet toegeven, de serie is soms ook even goed als het boek. Maar toch altijd eerst even het boek lezen!

We zijn beland aan kind nummer 6 van het Bridgertongezin, Francesca. Francesca staat op het punt om in het huwelijksbootje te treden. Op de laatste avond voor haar huwelijk ontmoet ze Michael Sterling, de neef van haar verloofde. De vonken slaan over maar hier is nu geen ruimte voor! Jaren later is Michael graaf geworden en Francesca is terug vrij. Er heerst een goede vriendschap tussen de 2 maar kan dit ooit meer worden. Michael is gekend om zijn amoureuze escapades en dit heeft geen goede indruk nagelaten bij Francesca.

Wat zijn de boeken van de Bridgerton-serie toch goed! Een royale vergissing is al het 6e deel! Toch weet Quinn weer keer op keer een origineel en uniek liefdesverhaal te brengen. De sfeer is hetzelfde en ook favoriete personages komen terug in het verhaal. Maar elk boek heeft weer nieuwe sprankelende hoofdpersonages met hun eigenheid en issues. De liefde komt niet vanzelf maar is ook niet tegen te houden. Dit zorgt voor een spannend verhaal van aantrekken en afstoten. Je gevoel volgen of toch eerder je verstand? En dit allemaal in de zalige high society sfeer van begin 19e eeuw in Londen. Er heerst veel etiquette en iedereen dient zich hoffelijk te gedragen. Toch kunnen de hormonen er voor zorgen dat dit niet altijd even gemakkelijk is.. Een vlot geschreven verhaal dat je in een ruk uitleest!

Weer een subliem verhaal dat opnieuw vraagt naar meer! Ik wou dat het Bridgerton-gezin nog meer kinderen had gemaakt zodat we nog langer kunnen genieten van deze serie!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:54 uur

geplaatst: vandaag om 14:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.