menu

De Babysitter - Liz de Zwart (2020)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Thriller

174 pagina's
Eerste druk: Ambo|Anthos, Amsterdam (Nederland)

Simone en haar man hebben twee kinderen. Toen Simone zwanger was van haar dochter, zeven jaar geleden, stopte met werken omdat de druk haar te veel werd. Nu wil ze weer beginnen. Ze kan meteen aan de slag bij haar vroegere werkgever en schakelt een babysitter in. Die extra hulp in huis is een uitkomst: babysitter Elin springt in wanneer Simone moet overwerken en regelt ook meteen het avondeten. Toch raakt Simone almaar meer in de war. Ze vindt spullen terug op vreemde plekken en lijkt geplande familieafspraken te vergeten. Stug zet ze haar werk voort en probeert ze haar draai te vinden in haar nieuwe rol, totdat de situatie uit de hand loopt… Wordt de druk haar net als vroeger te veel, of speelt er iets anders?

zoeken in:
avatar van Shaky
3,5
De Babysitter heeft meer te bieden dan ik, eerlijk toegegeven, van te voren had verwacht. In ruim 170 bladzijdes weet De Zwart haar personages nog enigszins wat achtergrond, motieven en sympathie mee te geven.

Het enige echt jammere is dat dit boek zo ontzettend kort is. De villain heeft meer dan genoeg te bieden om hier een uitgebreider verhaal van te maken. Nu voelt het toch wat gehaast en niet helemaal lekker uitgewerkt om je echt te verliezen in deze thriller.

Beetje te vergelijken met horrorfilms die een bioscooprelease krijgen: niet al te spannend, behoorlijk voorspelbaar, maar wel leuk voor een klein anderhalf uur vermaak.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:25 uur

geplaatst: vandaag om 17:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.