menu

Kongeriket - Jo Nesbø (2020)

Alternatieve titel: Koninkrijk

mijn stem
3,50 (19)
19 stemmen

Noors (Bokmål)
Thriller

630 pagina's
Eerste druk: Aschehoug, Oslo (Noorwegen)

Roy Opgard heeft het afgelegen Noorse bergdorp waar hij is opgegroeid nooit verlaten, terwijl zijn jongere broer Carl zo snel hij kon naar Amerika is vertrokken. De jeugd van de broers was verschrikkelijk: hun vader was bikkelhard en hanteerde een strikt ‘wij tegen de rest’-principe. Roy heeft altijd geprobeerd Carl te beschermen, maar net als iedereen in het dorp dacht hij dat zijn broer voorgoed was verdwenen – op de vlucht voor de spoken uit zijn verleden. Dan keert Carl terug, met een mysterieuze vrouw en een dubieus plan om een luxehotel bij het dorp te bouwen. Oude rivaliteiten steken de kop op en het dorp komt onder hoogspanning te staan, waarbij de broers het mikpunt worden van allerlei verdachtmakingen. Terwijl ze zich met hand en tand tegen de dorpelingen moeten verdedigen, wordt Roy ook nog eens verliefd op Carls vrouw. De gevolgen zijn niet te overzien; Roys wereld staat op instorten en hij zal moeten kiezen tussen zijn eigen familie of een toekomst waar hij nooit van durfde te dromen.

zoeken in:
avatar van Fathead
3,5
Goeie Nesbo, maar geen topper.

Daarvoor is het boek thematisch te zwaar, het continue overspel te nadrukkelijk aanwezig en de galgenhumor te dun gezaaid.

Ik vind Nesbo een van de beste thrillerschrijvers van het moment, maar in zijn oeuvre is het een boek uit het rechterrijtje.

avatar van Jester
4,0
Eerste kennismaking met Nesbo, en dat bevalt goed, al verbaast me het gemak waarmee de hoofdpersonen wegkomen met moord me wel een beetje. Ik ga maar eens op zoek naar boeken van Nesbo uit het linkerrijtje.

avatar van Rufus
3,0
Eens. Goeie Nesbo, maar geen topper.
Jo Nesbo weet nog van een matig verhaal toch nog iets te maken.
Alles is veel te onwaarschijnlijk.
3***

avatar van Rufus
3,0
6 moorden, mishandeling en veel overspel, hoofdrol speler moet sympathiek overkomen, mooi niet dus.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:31 uur

geplaatst: vandaag om 11:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.