menu

Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen. Een Pleidooi voor Menselijkheid, Nieuwsgierigheid en de Verbindende Kracht van Verhalen - Kathleen Ferrier (2020)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur

76 pagina's
Eerste druk: Balans, Amsterdam (Nederland)

''Wie is je vader, wie is je moeder?'' Als je iemands verhaal niet kent en daar ook niet nieuwsgierig naar bent, liggen snelle oordelen op de loer. Vaak worden die ingegeven door angst. Niet voor niets viert het populisme hoogtij. Nepnieuws verspreidt zich razendsnel. Intussen groeit ongelijkheid, verdiepen breuklijnen en blijft de achterstand van vrouwen en van mensen met een biculturele achtergrond bestaan, tot wanhoop en frustratie van velen. Hoe komen we uit deze veelgelaagde crisis? Het is zaak tegenover nepnieuws verbindende verhalen te stellen, die feiten en cijfers niet negeren, maar tot leven brengen. Verhalen die levensvragen definiëren, grote dromen uitspreken en je anders leren kijken naar je medemens. Want een samenleving zonder een groot verbindend verhaal valt uiteen. 'Hoe wij hier ook samen kwamen' is een veelomvattend, persoonlijk en overtuigend pleidooi van een belangrijke stem in Nederland. De wortels van politica en mensenrechtenverdediger Kathleen Ferrier liggen verspreid over de hele wereld. Haar vader was de eerste president van Suriname. Zelf woonde en werkte zij op vele plekken, van Zuid-Amerika tot Den Haag tot Hong Kong. Op basis van al haar ervaringen pleit zij, geïnspireerd door het werk van de Surinaamse schrijver en verzetsstrijder Anton de Kom, in haar fascinerende essay voor menselijkheid, nieuwsgierigheid en de verbindende kracht van verhalen.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:21 uur

geplaatst: vandaag om 12:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.