menu

Susan Sontag: The Complete Rolling Stone Interview - Jonathan Cott (2013)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Biografie / Kunst en Cultuur

165 pagina's
Eerste druk: Yale University Press, New Haven (Verenigde Staten)

Susan Sontag, één van de meest internationaal bekende en controversiële intellectuelen van de tweede helft van de twintigste eeuw, provoceert nog steeds. Jonathan Cott interviewde Susan Sontag in 1978 voor het in New York gevestigde periodiek ‘Rolling Stone’ eerst in Parijs en later in New York. Een deel van het resultaat daarvan verscheen op 4 oktober 1979 in ‘Rolling Stone’. Slechts een derde van hun twaalf uur aan discussie is echter ooit gedrukt. In deze volledige weergave van de gesprekken onthullen Sontags overpeinzingen en observaties de gepassioneerde betrokkenheid en de breedte van haar kritische intelligentie en nieuwsgierigheid op een moment dat ze op het hoogtepunt van haar krachten was. Bijna een decennium na haar dood bieden deze uren van conversatie een onthullende kijk op de zelfbenoemde 'verliefde estheet' en 'geobsedeerde moralist'.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Recensie van het boek, met de volledige teksten van de interviews, door Jonathan Derbyshire in The Guardian van 24 december 2013:
Susan Sontag: The Complete Rolling Stone Interview by Jonathan Cott – review
Moral seriousness and gossipy skittishness from the American intellectual

Deel van de interviews, zoals dat op 4 oktober 1979 in Rolling Stone verscheen:
Susan Sontag: The Rolling Stone Interview - Rolling Stone
The writer reflects on her bout with cancer, the fundamentals of love, and her “desert childhood”

Gast
geplaatst: vandaag om 21:29 uur

geplaatst: vandaag om 21:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.