menu

Wij van Na de Oorlog. Ademen met Beide Longen - Ian Buruma en David Grossman (2015)

Alternatieve titels: Vrijheid Geef Je Door | Vrijheid Is Nooit Af

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands / Hebreeuws (Ivriet)
Verhalenbundel
Ideeƫnliteratuur

40 pagina's
Eerste druk: CPNB, Amsterdam (Nederland)

Keerdruk; 4 mei-voordracht en 5 mei-lezing 2015. In de bijdrage 'Wij van Na de Oorlog’ betoogt Buruma dat in de jaren zestig van de vorige eeuw de verleiding groot was om ons heldhaftig te gedragen. Er stond immers weinig op het spel in ons veilige land en we konden ‘de oorlog’ als het ware risicoloos naspelen. En er waren genoeg redenen om in opstand te komen tegen de zelfgenoegzame elite aan de top. In de bijdrage van David Grossman stipt hij het belang van literatuur aan, als middel om los te komen van je eigen vastgeroeste gewoontes en standpunten. Hij verhaalt hoe hij zijn hele leven in het Midden-Oosten heeft gewoond, in Israël, zonder ook maar één moment van volledige echte vrede mee te maken, zonder echte vrijheid waarin je volledig adem kan halen, waarin je kan ademen met beide longen en zonder angst.

zoeken in:
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei nodigt de laatste jaren telkens twee personen uit een korte toespraak te houden. Dit jaar spraken Ian Buruma (Wij van na de oorlog, op 4 mei 2015 in Amsterdam) en David Grossman (Ademen met beide longen, op 5 mei 2015 in Vlissingen). Beide toespraken zijn in, boven vermelde, één band uitgebracht.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:34 uur

geplaatst: vandaag om 12:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.