menu

Gehen - Thomas Bernhard (1971)

Alternatieve titel: Wandeling

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Duits
Psychologisch

85 pagina's
Eerste druk: Suhrkamp, Frankfurt am Main (Duitsland)

Terwijl ik, voordat Karrer krankzinnig was geworden, alleen op woensdag met Oehler wandelde, wandel ik nu, nadat Karrer krankzinnig is geworden, ook op maandag met Oehler. Omdat Karrer op maandag met mij wandelde, wandelt u, sinds Karrer op maandag niet meer met mij wandelt, ook op maandag met mij, zegt Oehler, nadat Karrer krankzinnig is geworden en meteen in Steinhof is opgenomen. En zonder aarzeling heb ik tegen Oehler gezegd, goed, dan wandelen wij ook op maandag nu Karrer krankzinnig is geworden en in Steinhof zit.

zoeken in:
avatar van Geerard
4,0
De plotbeschrijving bij dit boek is uitstekend. Het zijn de eerste drie zinnen en meer hoef je niet te weten. Spreekt deze stijl je aan, go for it! Het boek is 1 alinea krankzinnig proza over een krankzinnige, met veel herhalingen en veel (nihillistische) filosofische overpeinzingen. Leuk voor liefhebbers van Jon Fosse, László Krasznahorkai, Samuel Beckett en Witold Gombrowicz, dacht ik zomaar.

...stilte...
Ha, ik voel me wel aangesproken om dit te gaan lezen Geerard. Fantastisch trouwens hoeveel er tegenwoordig vertaald wordt van Thomas Bernhard. Alleen bij Vleugels tel ik al acht titels en bij IJzer is na Houthakken nu ook De onderspitdelver verschenen, waar ik inmiddels aan begonnen ben... I go for it.

avatar van Geerard
4,0
Ja, dat had ik wel verwacht, dat dit je zou aanspreken, na zo een lijstje namen. You go ...stilte... En natuurlijk wist ik allang dat je een Bernhard fan bent (dankzij jouw tip voor Vorst ben ik dit gaan lezen). Dat verwacht ik nu ook te gaan worden na dit boek. Houthakken ligt al klaar! En wat heeft deze man veel boeken geschreven. Daar kan ik weer een hele tijd mee vooruit

...stilte...
Insgelijks...

Vorst (ik dacht zijn eerste roman) vind ik nog steeds zijn beste en daarna De kalkfabriek.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:50 uur

geplaatst: vandaag om 00:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.