menu

Hercule Poirot and the Greenshore Folly - Agatha Christie (2014)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Detective

160 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Als een gunst aan een oude vriend bezoekt Hercule Poirot een zomerfeest in Devon, niet om deel te nemen aan een jacht op de schat maar op een jacht op de moordenaar. Sir George en Lady Stubbs, die telkens het dorpsfeest organiseren, zijn op het vernieuwende idee gestuit van het ensceneren van een nep moord mysterie. Te goeder trouw stemt Ariadne Oliver, de bekende misdaadschrijfster, ermee in om hun moordjacht te organiseren. Maar op het laatste moment belt Ariadne haar vriend Hercule Poirot voor zijn deskundige hulp. Instinctief voelt ze dat er iets sinister gaat gebeuren...

zoeken in:
PQV00
In 1954 schreef Agatha Christie deze novelle met de bedoeling de opbrengst ervan te doneren aan een fonds opgericht om glas-in-loodramen te kopen voor haar plaatselijke kerk in Churston Ferrers en ze vulde het verhaal met verwijzingen naar plaatselijke plekken, met inbegrip van haar eigen huis Greenway. Maar na de voltooiing besloot zij in plaats daarvan het verhaal uit te breiden tot een volledige roman, Dead Man’s Folly, die twee later jaar werd gepubliceerd en schonk in plaats daarvan een verhaal van Miss Marple (‘Greenshaw’s Folly’ dat in diverse bundels werd opgenomen) aan het kerkfonds. Zestig jaar lang bleef dit werk buiten het zicht maar werd eindelijk gepubliceerd in een gebonden editie. Het boek bevat een geschilderde omslag, illustraties en een exclusieve inleiding door Tom Adams, de beroemdste omslagkunstenaar van Agatha Christie die voor het eerst in meer dan 30 jaar terug is om een werk van Agatha Christie te illustreren.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:44 uur

geplaatst: vandaag om 14:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.