menu

Onzichtbare Boeken. Verdwenen Boeken - Thomas Heerma van Voss (2020)

mijn stem
3,88 (4)
4 stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur

110 pagina's
Eerste druk: Das Mag, Amsterdam (Nederland)

In 2014 verscheen 'Onzichtbare boeken' om het einde van de uitgeverij Babel & Voss in te luiden. Dit essay van Thomas Heerma van Voss, waarin hij het enthousiasme en de mislukkingen die voorafgingen aan het einde beschreef, werd een onverwacht succes. De uitgeverij ging toch door, om vervolgens weer niet aan de eigen verwachtingen te voldoen. In 'Verdwenen boeken' nu echt het afscheid van de uitgeverij, combineert Thomas Heerma van Voss tragikomische belevenissen van de uitgeverij met jeugdherinneringen aan Dovercourt en mijmeringen over op dat moment strandende relatie. Ook dit essay raakte uitverkocht, waarna Das Mag besloot om beide afscheidsboekjes te adopteren en gezamenlijk uit te geven.

zoeken in:
4,0
Dit is dus een samenvoeging van twee essays. Voor wie Verdwenen boeken heeft aangeschaft en zich afvraagt of het zin heeft om deze dubbeluitgave ook te kopen; dat heeft het absoluut. Ook Onzichtbare boeken is een aangenaam stukje literatuur en bovendien is het leuk om beide jubileumboekjes achter elkaar te lezen. Ook heeft Thomas Heerma van Voss nog een klein Nawoord toegevoegd.

Voor wie te laat was voor Verdwenen boeken is het natuurlijk sowieso aan te raden om deze uitgave op de kop te tikken.

Lees hier mijn stukje over de dubbeluitgave.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:16 uur

geplaatst: vandaag om 14:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.