menu

Slachters en Psychiaters: Reportages - Arnon Grunberg (2020)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Reis / Autobiografisch

574 pagina's
Eerste druk: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam (Nederland)

De auteur blijft onvermoeibaar berichten over de mens en de politieke en sociale actualiteit. Zo ook in dit boek. Van een roadtrip van Nijmegen door voormalige Sovjetstaten met bestemming Kabul in het gezelschap van een voormalige Afghaanse asielzoeker tot een verblijf bij een circus uit de Achterhoek. Van een onderzoek naar liefde en seks in de VS tot participerende journalistiek bij diverse slachterijen. Van een reis naar de bezette gebieden op de Westelijke Jordaanoever tot zijn vrijwillige opname in een psychiatrische kliniek in België. Dit boek is een zoektocht naar de mens: de mens in oorlogstijd, de mens op vakantie en de mens in psychische nood. De auteur schreef deze reportages om zijn eigen ervarings- en denkwereld én die van de lezer te vergroten, om waarheid en werkelijkheid in de periferie te vinden.

zoeken in:
Vermoedelijk is het verkeersongeluk te verkiezen boven de onthoofding.

avatar van david bohm
3,5
Aangenaam boek van Grunberg dat in het verlengde ligt van Kamermeisjes & Soldaten. Hier ook weer een soortement van stages of verblijven en reizen die hij beschrijft. Sommige interessant en geestig, andere niet zo.
Minste vind ik eigenlijk de meer persoonlijke verhalen zoals dat van het bezoek aan zijn zus in de Bezette Gebieden of de reis naar de Verenigde Staten met zijn kersverse ex. Ik zie hem liever in de rol van buitenstaander en observator.

avatar van eRCee
De veelschrijver des vaderlands.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:06 uur

geplaatst: vandaag om 23:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.