menu

Troedno Bit' Bogom - Arkady Strugatski en Boris Strugatski (1964)

Alternatieve titels: Hard to Be a God | Трудно быть Богом

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Russisch
Sciencefiction / Fantasy

206 pagina's
Eerste druk: Mir, Moskou (Sovjet-Unie)

Don Rumata is vanaf aarde uitgezonden naar het middeleeuwse koninkrijk Arkanar met de instructie om te observeren en te behouden wat hij kan. Hij doet zich voor als een arrogante edelman, een duellist en een vechtjas. Nooit wordt hij verslagen, hoewel hij ook nooit kan doden. Vanwege zijn liefde voor een lokale dame genaamd Kira neemt hij zich voor het koninkrijk te redden van de machinaties van Don Reba: de eerste minister van de koning. Maar welke rol kan Don Rumata, gezien zijn instructies, spelen?

zoeken in:
3,5
Hele goeie roman van de broers. Ook verhelderend nawoord van Boris in mijn uitgave, meer bepaald over de oorspronkelijke aanzet van het verhaal en hoe dat onder invloed van de omstandigheden in Rusland destijds een heel ander boek werd.
Nog net niet van het niveau van 'Picknick langs de weg', maar toch heel sterk.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:38 uur

geplaatst: vandaag om 11:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.