menu

Rachels Rokje - Charlotte Mutsaers (1994)

mijn stem
2,77 (13)
13 stemmen

Nederlands
Psychologisch

310 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

Als meisje heeft Rachel Stottermaus nooit haar liefde aan Douglas D. durven verklaren. Wanneer ze hem als volwassen vrouw na dertig jaar tegenkomt op straat en de bliksem opnieuw toeslaat, durft ze nog steeds niet. Bij wijze van verklaring besluit ze een rokje te maken. 'Wacht maar, voor jou zal ik een rokje maken dat zijn weerga niet kent: met een plooienval van hier tot aan de evenaar en een wervelend vermogen van minstens windkracht acht, een rokje datje volledig mee zal zuigen, in zal wikkelen en waaraan je domweg niet ontkomen kan.' Rachels rokje is een persoonlijk universum van verhaaltjes, herinneringen, uitweidingen en associaties rond een radicale verliefdheid.

zoeken in:
avatar van psyche
2,0
psyche (crew)
Misschien moet ik deze roman herlezen, maar ja, mijn waardering nu in herinnering nodigt daartoe niet echt uit.
Geweldige plotomschrijving en het enige wat ik me weet te herinneren is ergenis en teleurstelling...

Ik heb me hier ook doorheen geworsteld op de middelbare school, maar het is te lang geleden om hier nog een cijfer aan te geven.

avatar van Donkerwoud
2,5
Bij vlagen komt mevrouw Mutsaers met briljante taalkundige vondsten en indrukwekkende associaties, maar het zit verstopt in een cryptische roman die voornamelijk pretentieus is om de pretenties. En wanneer ik enigszins feeling voor haar stijl begon te krijgen, komt er een totaal oninteressante anticlimax met Rachel's Rokje Revisited.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:17 uur

geplaatst: vandaag om 21:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.