menu

Vliegende Hollanders: Pioniers van de Nederlandse Luchtvaart - Chris Houtman (2020)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Historisch

288 pagina's
Eerste druk: Karakter, Uithoorn (Nederland)

De periode tussen de beide wereldoorlogen kenmerkt zich door eerst toenemende welvaart en de opkomst van de vliegtuigindustrie en daarna de sombere jaren dertig waarin een huiver voor het nieuwe ontstond en het nazisme en fascisme opkwamen. In deze periode leerden Anthony Fokker en Albert Plesman elkaar kennen. Hoewel ze totaal van elkaar verschilden, vonden zij elkaar en slaagden er samen in om Nederland tussen 1919 en 1939 tot een belangrijke speler te maken in de luchtvaart. In 1938 krijgt journalist Bart Polak te horen dat zijn biografie over luchtvaartpionier Anthony Fokker nooit het levenslicht zal zien, omdat zijn hoofdpersoon en opdrachtgever de samenwerking heeft opgezegd. Maar Polak wil helderheid krijgen over pijnlijke zaken uit het verleden van Fokker. Wat heeft hij te verbergen? Polak besluit zijn onderzoek uit te breiden naar Albert Plesman, de andere luchtvaartpionier en goede bekende van Fokker. Hij ontdekt hoe gecompliceerd de relatie was tussen deze twee 'Vliegende Hollanders'.

zoeken in:
De TV-dramaserie 'Vliegende Hollanders' zal vermoedelijk in het najaar van 2020 op NPO1 door Avro/Tros worden uitgezonden, met in de hoofdrollen Daan Schuurmans en Fedja van Huêt.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:09 uur

geplaatst: vandaag om 02:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.