menu

Rechercheur Versteegh en de Dertien Katten - A.C. Baantjer (1962)

Alternatieve titels: De Dertien Katten | Het Lijk in de Bloedsteeg

mijn stem
3,23 (11)
11 stemmen

Nederlands
Detective

144 pagina's
Eerste druk: De Fontein, Baarn (Nederland)

Appie Baantjer is ongeveer even oud als Rechercheur Versteegh wanneer hij hem achter de schrijfmachine bedenkt: 36 jaar. De jonge rechercheur van politie komt op verhaal nadat hij het kamertje is ontvlucht van de oude zieke Theo Kater, die omringd is door dertien katten. Het was een uiterst merkwaardig en tegelijk angstaanjagend bezoek. Kan het waar zijn wat de oude man met zijn verwrongen geest hem heeft verteld: dat zijn vrouw en zijn zoon zijn overgegaan in twee van zijn katten? Gereïncarneerd? Speelt zijn verbeelding hem parten: heeft de oude hem echt met kattenogen aangekeken? Versteegh pluist de geschiedenis van de de oude man na en komt daarbij tot een bizarre ontdekking.

zoeken in:
avatar van Shaky
2,0
Een vrij hoog gemiddeld, maar nog geen enkel bericht bij dit boek. Opvallend.

Helaas ben ik stukken minder enthousiast dan de meeste van mijn voorgangers die op dit boek gestemd hebben. Het verhaal pakte me geen moment en zelfs met slechts ongeveer 140 pagina's verveelde ik me al gauw en trok het geheel zich erg lang.

De eerste twee hoofdstukken bestaan voornamelijk uit rechercheur Versteegh die zich afvraagt wat hij toch moet met zijn nieuwe zaak waarbij een zekere meneer Kater met dertien katten woont... need I continue? Kater, katten... get it? ...zucht....

Ik kwam er amper doorheen en de eeuwige omschrijvingen van eigenlijk niks, 'ik zit aan mijn bureau', 'ik lees een briefje', en het constante herhalen dat het gaat om dertien katten (dertien katten hier, dertien katten daar) zorgde ervoor dat ik totaal geen leesvreugde ervoer. 2*.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:50 uur

geplaatst: vandaag om 14:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.