menu

The Book with No Pictures - B. J. Novak (2014)

Alternatieve titel: Het Boek zonder Tekeningen

mijn stem
4,17 (3)
3 stemmen

Engels
Jeugdboek
Humoristisch

48 pagina's
Eerste druk: Dial, New York City (Verenigde Staten)

Dit is een voorleesboek zonder plaatjes. Dat kan heel saai lijken: als een boek geen tekeningen heeft, valt er immers niets op de pagina's te bekijken, behalve de woorden. Maar de regel luidt, dat alles wat de woorden zeggen, de voorlezer ook hardop dient te zeggen. Zelfs als die woorden niets betekenen, zoals BLORK of BLUURF. Of wanneer de woorden zeggen dat de voorlezer een (robot-)aap is, die zichzelf heeft leren lezen, en een hoofd heeft van bosbessenpizza. Of dat zijn enige vriend op de wereld een nijlpaard is, genaamd Boo Boo Butt. Of wanneer de woorden een liedje vormen over het eten van mieren voor het ontbijt. Of wanneer de woorden zeggen, dat het kind dat voorgelezen wordt het beste kind ter wereld is, en het slimste, door de voorlezer een boek te laten lezen dat volwassenen gekke dingen laat zeggen!

zoeken in:
avatar van Pythia
4,0
Grote pret voor kinderen van een jaar of vijf. Ze kunnen niet wachten tot ze zelf kunnen lezen dat al die rare dingen er echt staan.

avatar van eRCee
Novak is één van de schrijvers van The Office, dus verbaast me niet dat dit kinderboek een beetje raar is.

avatar van centurion81
Jaaa leuk Pythia en eRCee! Door jullie berichten ben ik voor twee nichtjes uit de brand qua sinterklaaskado!

avatar van Mug
4,0
Mug
Retepopulair toen dit prentenboek (zonder prenten, haha) uitkwam. Hedentendage zijn er meer soortgelijke boeken op de markt, zoals "Het boek dat niet gelezen wil worden" en "open dit boek niet!"

Dit is wellicht de blauwdruk. Weet zo 1-2-3 geen ander boek dat met dit simpel doch effectief gegeven aan de haal is gegaan.

avatar van WildeOscar
4,5
WildeOscar (moderator)
Er zijn tientallen video's op YouTube te vinden van mensen die het boek voorlezen, maar het is toch altijd mooier als de auteur zelve voordraagt uit eigen werk: zoals hier, hier en hier.
De reacties uit het publiek zijn steeds weer net wat anders, altijd leuk om te horen

Gast
geplaatst: vandaag om 11:55 uur

geplaatst: vandaag om 11:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.