menu

Het Volle Leven: Herinneringen aan Gerard Reve - Herman Brusselmans, Diederik van Vleuten, Remco Campert, Robbert Ammerlaan, Onno Blom, Victor Schiferli, Jef Geeraerts, Erwin Mortier, Jan Wolkers, Hella S. Haasse, Jan Donkers, Ludo Pieters, Guus Luijters, Hans Dorrestijn, Willem Jan Otten, Frits Abrahams, Wim Bergmans, Herman Koch, Mensje van Keulen, Wouter van Oorschot, Anna Enquist, Wim Hazeu, Nop Maas, Kees van Kooten, Sylvia Witteman, Menno Lievers, Remco Meijer, Bram Peper, Christophe Vekeman, Henk Spaan, Iris Koppe, Klaas Koppe, Thom Hoffman, Mark Boog, Rudie Kagie, Manon Uphoff, Jeroen van Merwijk, Lieven Vandenhaute, Bert de Groot, Dick Matena, Eddy Posthuma de Boer, Robert Verkerk, Thomas Blondeau, Herman Finkers, Joost Zwagerman, Bert Keizer, Özcan Akyol, Ad Fransen en Arjan Peters (2006)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur

319 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Het overlijden van Gerard Reve maakte een storm aan reacties los in Nederland en Vlaanderen. Geen andere auteur van zijn generatie heeft zoveel controverses, zoveel bewondering en ook zoveel verwarring opgeroepen. Zijn stijl heeft velen beïnvloed, en zijn romantisch-decadente thematiek was een volkomen oorspronkelijke visie op leven en dood. Reden te meer voor het uitgeven van een gedenkboek, waarin een grote hoeveelheid collega's en vrienden uiting geven aan hun bewondering voor Gerard Reve, en herinneringen ophalen. Velen van hen hebben de schrijver goed gekend, voor anderen is hij een bron van inspiratie geweest. Van die persoonlijke herinneringen, overpeinzingen en bespiegelingen wil dit boek verslag doen. Het is een eerbetoon, een boek om te koesteren en te bewaren. Misschien geven de woorden van Remco Campert wel de het mooiste weer wat de beweegreden van dit boek zijn: 'Zijn binnenkomst in ons leven is altijd blijven nazinderen. Hij droeg bij aan wie we werden.'

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:54 uur

geplaatst: vandaag om 20:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.