menu

Koninklijke Jaren: De Weerter Periode van Gerard Reve - Bert Boelaars (2002)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Biografie

207 pagina's
Eerste druk: L.J. Veen, Amsterdam (Nederland)

In 1972 vestigde Gerard Reve zich in het Limburgse provinciestadje Weert. Hij nam zijn intrek bij Guus van Bladel, die Reves steun en toeverlaat werd in deze woelige jaren. In Weert kwam er bij de Grote Volksschrijver een rijke literaire productiestroom op gang, met als hoogtepunten de dichtbundel Het Zingend Hart en de romans Lieve Jongens, Een Circuslongen en Oud En Eenzaam. Ook de Liefde bloeide in Weert menigmaal op, hartstochtelijk zelfs. Vele minnaars kwamen, maar gingen ook weer snel. In 1974 wachtte Reve een nieuwe hoogtepunt: hij werd geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Bert Boelaars, nu radiomaker, was in deze jaren journalist bij het regionale huis-aan-huisblad Op de keper. Hij kwam in contact met Reve en slaagde erin hem ‘redacteur' van zijn krant te maken, wat vele primeurs opleverde. Boelaars gaat in Koninklijke Jaren terug naar deze periode en spreekt met nagenoeg alle betrokkenen. Het leverde hem een constructie op van Reves 'Gouden Eeuw'.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
geplaatst:
Gerard Reve en Weert - Youtube
Bert Boelaars, kenner en vriend van schrijver Gerard Reve. Met onder meer het bezoek van Reve aan de Budelse Drukkerij. Dit gedeelte, vanaf circa 3'40" minuten bevat geen geluid. Deze video is onderdeel van de tentoonstelling 'Weert Jubileert' geweest.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:51 uur

geplaatst: vandaag om 01:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.