menu

Masalın Aslı 1: Aydınlıktan Karanlığa - Vasıf Öngören (1979)

Alternatieve titel: Het Ware Sprookje

mijn stem
geen stemmen

Turks
Jeugdboek / Verhalenbundel
Sprookje / Sociaal

181 pagina's
Eerste druk: Arkadaş Kitaplar, Istanboel (Turkije)

Het boek verhaalt de ontstaansgeschiedenis van de maatschappij. De verteller, die zelf het verhaal van een vreemdeling heeft gehoord, geeft het door aan negen kameraadjes op voorwaarde dat die het op hun beurt weer ieder aan negen kinderen vertellen enzovoort. in dit ware sprookje ontregelen de sociale tegenstellingen langzaam de onderlinge samenwerking. Er blijken onder de kinderen in dit sprookje opeens kinderen 'anders dan anderen'.

zoeken in:
Het ware sprookje is de vertaling van een Turkse kinderroman. De roman is het beste te omschrijven als een 'roman-ook-leesbaar-voor-kinderen'. De verrassende uitkomst zorgt voor een fascinerend verhaal. De Duitse vertaling van het boek werd - om politieke redenen - in Duitsland net niet bekroond met de jaarlijkse kinderboekenprijs.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:35 uur

geplaatst: vandaag om 11:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.